Počeli infrastrukturni radovi na Igmanu za potrebe EYOF-a 2019 u vrijednosti od 250.000 KM

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

BiH

Foto izvor: Screenshot

Za potrebe organizacije Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/ 2019. godine u Istočnom Sarajevu i Sarajevu počelo je uređenje staze za skijaško trčanje na Velikom polju na Igmanu, u vrijednosti 250.000 KM.

Nakon toga slijedi procedura dobijanja sertifikata za pravo provođenja međunarodnih takmičenja /homologacija/.

U okviru ovog projekta su i radovi na homologaciji staze na Bjelašnici na kojoj će biti održano takmičenje u snoubordu, na kojoj bi radovi trebalo da počnu naredne sedmice, a njihova vrijednost je 150.000 KM, saopšteno je iz EJOF-a.

Direktor EJOF-a 2019. Senahid Godinjak izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su radovi zvanično počeli juče, s obzirom da se na njih čekalo duži period.

“Mi smo presrećni zato što zvanično počinju radovi na rekonstrukciji staza za skijaško trčanje na Velikom polju na Igmanu, koji su počeli nešto kasnije zbog pravnih procedura. Na ovoj stazi će se održati sve discipline skijaškog trčanja”, rekao je Godinjak.

Iz EJOF-a je saopšteno da je radove finansirala Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo privrede Kantona preko kantonalnog javnog preduzeća “ZOI ’84”.

Planirano je da zemljani radovi budu okončani za 20 dana, nakon čega slijedi homologacija tri staze dužine 1,6 kilometra, 2,5 kilometara i pet kilometara.

Izvođač radova za Veliko polje je firma “Majneks”, a za stazu na Bjelašnici “MG BiH”.

Novoimenovani direktor “ZOI ’84” Nevres Alispahić rekao je da je projekat “EJOF 2019” od velikog značaja za ovo preduzeće i da predstavlja ispit spremnosti organizacije velikih takmičenja.

U saopštenju se dodaje da uporedo sa ovim predstoje i radovi u dvorani “Zetra”, gdje će biti održano takmičenje u hokeju na ledu.

“S obzirom da je Vlada Republike Srpske uplatila novac za radove na borilištima u Istočnom Sarajevo, uskoro se očekuje početak infrastrukturnih radova na Dvorištima, kao i ostalim borilištima na tom području”, dodaje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider