Paljanin i Sarajlija krali po stanovima i groblju

Izvor: Klix.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 12 mjeseci u

BiH

Policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK razotkrili su počinioce teških krađa koje su u proteklih deset dana počinjene na području Goražda i Pala.

Lopovi su opljačkali četiri stambena objekta, pa i gradsko groblje u opštini Pale FBiH odakle su odnijeli bronzane biste.

Radi se o A. B. (27) iz Sarajeva i K. M. (31) sa Pala, koji su odranije poznati policiji, a njihova imena u MUP-u nisu željeli da objave, jer izvještaj o krivičnim djelima tek treba biti proslijeđen Tužilaštvu BPK.

Nakon kriminalističke obrade, ova lica u potpunosti su priznala izvršenje navedenih krivičnih djela, ističu u Upravi policije.

“Radi se o jednoj osobi sa teritorije općine Pale RS i jednoj osobi sa teritorije Kantona Sarajevo za kojima je raspisana i operativna potraga. Policijski službenici Policijske stanice Pale i Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode oba lica koja su predata MUP-u BPK. Tokom kriminalističke obrade oni su u potpunosti priznali izvršenje krivičnih djela koja im se stavljaju na teret, a kantonalnom tužilaštvu Goražde bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teške krađe protiv ovih lica”, rekao je Emko Rizvanović, šef Kancelarije komesara policije.

Edvard Ratković, šef Odsjeka za opšti kriminal Uprave policije MUP-a BPK ističe da su izvršioci krivičnih djela odranije poznati policiji.

“Kod njih je pronađen dio ukradenih predmeta koji potiču iz stambenih objekata. Što se tiče otuđenja bisti sa groblja u Prači, radi se o pet bronzanih bista sa likovima jedne porodice čiji su članovi sahranjeni u tom groblju i dvije bronzane ploče koje su takođe otuđene sa tih nadgrobnih spomenika”, pojasnio je Ratković.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider