Od sutra u BiH ulazak državljanima EU i Šengenskog područja uz negativan test

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 sedmica u

BiH

Foto izvor: ilustracija

Od sutra se omogućava ulazak i boravak u BiH državljanima članica EU i zemalja potpisnica Šengenskog sporazuma koji posjeduju test da su negativni na virus korona ne stariji od 48 časova od trenutka ulaska u BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U saopštenju je navedeno da Granična policija BiH obavlja granične provjere u skladu sa Zakonom i odlukama Savjeta ministara, a ulazak i boravak u BiH državljanima članica EU i potpisnica Šengenskog sporazuma definisana je najnovijom dopunom odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH.

Ulazak u BiH je omogućen i strancima koji posjeduju višekratnu šengensku vizu ili vizu zemalja EU ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama EU i šengenskog područja, takođe, pod uslovom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus korona, ne stariju od 48 časova od trenutka ulaska u BiH.

Državljani ovih zemalja obavezni su da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih tijela BiH epidemioloških i zdravstvenih – piše u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da su od ove odluke izuzeti državljani Hrvatske, kojima je od 28. maja, kao i državljanima Srbije i Crne Gore, omogućen ulazak u BiH uz važeće putne dokumente.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider