Na Rači otkrivene falsifikovane vozačke dozvole i PCR test

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

BiH

Foto izvor: RTRS

Službenici Јedinice granične policije Bijeljina nisu dozvolili ulazak u BiH državljaninu Njemačke i Kine koji je prilikom granične provjere predočio potvrdu PCR testa na kovid 19 za koji se sumnja da je falsifikovan.

Ovo lice kontrolisano je juče na ulasku u BiH na graničnom prelazu Rača, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U skladu sa Zakonom o strancima, uručeno mu je rješenje o odbijanju ulaska u BiH.

Istog dana, službenici ove jedinice su na ulasku u BiH na prelazu Rača otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu BiH prilikom graničnih provjera državljanina BiH.

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a protiv državljanina BiH ovom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Službenici Јedinice granične policije Bijeljina su u ponedjeljak, 20. oktobra, otkrili i falsifikovanu vozačku dozvolu Slovenije koju je na uvid dao državljanin Srbije, prilikom kontrole na ulasku u BiH na prelazu Rača.

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Službenici Јedinice granične policije Doljani juče su uhapsili lice čiji su inicijali Š.H. jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Ovaj državljanin BiH kontrolisan je na izlasku iz BiH na prelazu Bijača i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici Јedinice granične policije Zvornik lišili su slobode državljanina Srbije čiji su inicijali M.M, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela teška krađa.

Ovo lice kontrolisano je na ulasku u BiH na prelazu Karakaj i predato je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Novi Grad lišeno je slobode lice čiji su inicijali A.A. jer ga potražuje Opštinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela krađa.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2