Muškarac osumnjičen za silovanje psa u aprilu napao djevojku u Sarajevu

Izvor: Klix.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Glas Srpske

Nepoznati muškarac koji je u aprilu ove godine seksualno zlostavljao psa u centru Sarajeva u nedjelju naveče je napao djevojku koja je šetala psa u centru grada, pišu sarajevski mediji.

Prema riječima policije i napadnute djevojke, muškarac je želio da otme njenog psa te je fizički nasrnuo na nju.

Prema informacijama koje koje “klix.ba” prenosi pozivajući se na napadnutu djevojku, čiji identitet nije naveden, muškarac ju je napao ispred Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Napao me uz tvrdnju da je moj pas zapravo njegov, ponavljajući kako sam ga ukrala. Vukao je mog psa za ogrlicu tako jako i nasilno da se pas podizao sa zemlje i počeo se gušiti. Dok sam pokušavala odbraniti svog psa, muškarac me fizički napao – rekla je djevojka pomenutom portalu.

Dodaje da joj je na ulici pomogao mladi par i jedan stariji čovjek, nakon čega je pozvala policiju.

Dok smo čekali policiju, ispostavilo se da je nasilnik odlučio da me prati. Srećom, policija je reagovala veoma brzo i profesionalno – kaže ona i dodaje da je uskoro utvrđeno da se radi o istom muškarcu koji je u aprilu 2019. uhapšen zbog silovanja psa u centru Sarajeva.

Portparol Operativnog centra MUP-a KS Mirza Hadžiabdić potvrdio je slučaj i rekao da je policija privela muškarca i zabilježila slučaj.

Napad se jeste dogodio, muškarac je uhapšen i odveden u MUP. Nakon ispitivanja je pušten na slobodu – kratko je objasnio Hadžiabdić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider