Mjestimično klizavi kolovozi

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Ilustracija

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra vozi se po mjestimično vlažnim i klizavim kolovozima, sitniji odroni su mogući na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, a ponegdje u kotlinama i na planinskim prevojima jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske vozačima savjetuju maksimalno opreznu i sporiju vožnju.

Zbog izgradnje zvučnog zida izmijenjen je režim saobraćaja na dionici auto-puta Banjaluka – Prnjavor.

Zbog radova na raskrsnici na spoju auto-puta Banjaluka – Doboj i magistralnog puta Johovac – Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na tom magistralnom putu.

Na dionici Modriča jedan – Vukosavlje/Jakeš/ – Podnovlje – Šešlije – Johovac – Rudanka – Doboj – granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/ zbog radova je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj jedan.

Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac, na lokalitetu Kalate, saobraćaj se odvija dvosmjerno, usporeno, obilaznicom koja se nalazi uz magistralni put i regulisan je privremenom signalizacijom.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš – Obodnik.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš – Kneževo, u mjestu Živinice, pa su od 7.00 do 17.00 časova najavljene povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Crna Rijeka – Bjelajce 8.00 do 16.00 časova obustavljen je saobraćaj. Poslije 16.00 časova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog izgradnje raskrsnice na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan – Derventa i na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača – Milići – Vlasenica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa iz AMS vozače mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja – Gradiška, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva – Srpske Toplice za vrijeme izgradnje mosta preko rijeke Vrbas promijenjen je režim saobraćaja i regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod – Odžak u mjestu Klakar Donji u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa – Podnovlje, na deminerskom radilištu “Gornji Božinci” u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Ukrina – Klupe u mjestu Šnjegotina u toku je rekonstrukcija puta i drugog mosta, zbog čega se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično jednom trakom.

U toku je izgradnja male hidroelektrane “Krupac” na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac – granica Republike Srpske /Bogatići/ na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično jednom trakom uz postavljene semafore.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice – Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare – Priboj – Banj Brdo.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka, kao i na na regionalnom putu Šekovići – Caparde.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike saobraćaj se, zbog klizišta, odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog pokretanja klizišta na lokalnom putu Svodna – Brezici na području opštine Novi Grad saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na području FBiH na magistralnom putu Srebrenik – Orašje obustavljen je saobraćaj kroz tunel “Ormanica”.

Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac /raskrsnica Ormanica – raskrsnica Vučkovci – Srnice – Bukva – regionalni put prema Srebreniku/.

Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje – Špionica.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i u tunelu “Vinac” na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Na dionici magistralnog puta Zenica – Nemila kroz tunel “Vranduk” od 5.00 do 21.00 čas saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 časova vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5.00 časova saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila teža od 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

U mjestu Vitalj na dionici magistralnog puta Kladanj – Tuzla zbog klizišta se saobraćaj odvija naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Zbog radova na mostu preko rijeke Tinje u mjestu Drenik na putu Srebrenik – Šićki Brod saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici auto-puta Visoko – Kakanj kod mjesta Dobrinje saobraća se odvija dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Brod i Gradiška, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Državljani BiH koji ulaze u Republiku Srpsku, odnosno BiH, više ne podliježu mjeri izolacije u kućnoj sredini niti su obavezni da imaju negativan PCR test.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus “kovid-19” ne stariji od 72 časa.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

Imajući u vidu ogromne napore koje medicinski radnici u Republici Srpskoj svakog dana ulažu da pomognu svim oboljelima uprkos opasnosti od virusa korona, AMS Republike Srpske donio je odluku da besplatno pruži uslugu prevoza vozila zdravstvenih radnika Srpske koji ostanu u kvaru ili im zatreba druga vrsta pomoći na putu na teritoriji Republike Srpske i BiH. 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider