Migranti razbili staklo na autobusu u Sarajevu

Izvor: FENA

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

BiH

Foto izvor: GRAS

Migranti su juče pokušali nasilno ući u autobus i razbili staklo na vratima vozila koje je saobraćalo na liniji 33 Ilidža – Tarčin – Vukovići, saopštio je danas GRAS.

Kako je navedeno u saopštenju, incident se desio na autobuskom stajalištu Binježevo juče oko 15.20 časova.

Preduzeće GRAS svakodnevno se susreće s problemima s migrantima koji izbjegavaju platiti prijevoz, razvaljuju vrata na vozilima, a između njih veoma često dolazi do verbalnih i fizičkih sukoba, zbog čega je nekoliko puta intervenisala policija – navedeno je u saopštenju.

Kako dodaju, sve to dovodi u pitanje sigurnost putnika, redovnost i bezbjednost odvijanja javnog gradskog prevoza, kao i remećenje javnog reda i mira.

Takođe, kako se navodi, stvaraju se velike gužve na stajalištima i linijama javnog gradskog prijevoza, a naročito na linijama broj 30 Ilidža – Hadžići i broj 33 Ilidža – Tarčin – Vukovići, te na polaznom terminalu Ilidža i na stajalištima Binježevo i Donji Hadžići.

Radi se o ozbiljnom problemu, tako da treba ozbiljno pristupiti njegovom rješavanju, te smo s tim u vezi uputili dopis Ministarstvu saobraćaja KS i ostvarili određene kontakte sa nadležnim institucijama kako bi pokušali iznaći rješenje i izbjeći ovakve pojave – ističe se u saopštenju Službe za odnose sa javnošću GRAS.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider