Migranti iz Vučjaka od ponedjeljka u kasarni kod Sarajeva

Izvor: Klix

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Klix

Transport migranata iz kampa Vučjak u kasarnu Blažuj kod Sarajeva počinje u ponedjeljak. Dogovoreno je ovo na jutrošnjem sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i premijera USK Mustafe Ružnića.

Radimo intenzivno na opremanju kasarne u Blažuju i ona će vrlo brzo biti spremna. Do kraja sljedeće sedmice Vučjak će biti zatvoren. Imamo i plan za migrante smještene u Miralu i Biri da ih izmjestimo van USK. Napravićemo veći tranzitni centar kako bismo oslobodili urbanu sredinu i omogućili funkcionisanje lokalne zajednice – rekao je Mektić.

Komunalne službe će ukloniti šatore i očistiti prostor kako ne bi bilo mogućnosti povratka. Migranti će biti prebačeni bez obzira na to što to ne žele, jer kako kaže Mektić, oni su ovdje ilegalno i ne mogu oni određivati lokacije gdje će biti niti upravljati migracijama u Bosni i Hercegovini.

Premijer Unsko-sanskog kantona istakao je kako ga raduje ishod ovog dogovora s obzirom na to da će se riješiti problem Vučjaka, ali i drugih centara.

Istakao je kako će na transportu biti angažovane sve raspoložive policijske snage Unsko-sanskog kantona, a materijalno-tehnički dio u koji spadaju autobusi osiguraće Ministarstvo bezbjednosti BiH.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider