Migranti i dalje stižu u Hercegovinu: Uhapšeno devet Sirijaca u Gacku

Izvor: blic.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

BiH

Gatačka policija uhapsila je devet Sirijaca, za koje su sumnja da su ilegalno ušla u BiH.

Sirijci su uhapšeni na teritoriji opštine Gacko i predati Graničnoj policiji BiH na dalje postupanje.

Od početka 2018. godine u Hercegovinu je ušlo 20 migranata.

Policijska uprava Trebinje danas je pozvala sve građane da pozovu policiju ukoliko primjete da se nepoznate osobe kreću saobraćajnicama ili borave u napuštenim objektima.

Prošle godine policija je u Hercegovini evidentirala 100 migranata, od čega skoro polovinu na teritoriji opštine Gacko. U Trebinju je otkriveno 27 migranata, a najmanje osoba koja su ilegalno ušla u BiH nađeno je u Bileći.

Migranti su dolazili iz Alžira, Sirije, Maroka, Libije, Pakistana, Avganistana, Palestine i Iraka, a bilo je i osoba sa Kosova, iz Albanije i Italije, koji su ilegalno ušli u BiH.

Slobodan Krstić, pomoćnik direktora GP BiH prošlog mjeseca je u Trebinju ocijenio da i pored sve većeg broja ilegalnih ulazaka u BiH se ne može govoriti o novoj migrantskoj ruti.

– Inteziviran je pravac prema BiH, ali ne toliko značajno da ne možemo upravljati migracijama. Granice su bezbjedne, opšta bezbjednost građana nije ugrožena. GP BiH je angažovala dodatno ljudstvo i tehniku i značajan broj migranata je spriječen da uđe – rekao tada je Krstić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider