“LGBT: Laž, Grijeh, Bezbožništvo, Tragedija”

Izvor: Klix.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Klix.ba

Građani koji se protive prvoj Paradi ponosa u BiH okupili su se na Ciglanama u Sarajevu kako bi se, kako su poručili, mirno i dostojanstveno borili protiv nemorala i devijacija u društvu.

Desetine građana izašli su na ovaj kontraskup Paradi ponosa i jasno poručuju kako su protiv održavanja LGBT paradiranja koje počinje danas u 12 sati ispred Vječne vatre. Očekuje se pristizanje još građana, a nakon toga će uslijediti kratka mirna šetnja kojom izražavaju nezadovoljstvo.

Neki od natpisa na njihovim transparentima glase: “Još će mi biti sramota reći da sam muškarac i da imam ženu”, “Licemjerni Gadovi Bolesnih Težnji”, “Levati, u svoja četiri zida”, “Ne budi Derpe, drži do sebe”, “Budi gej, ali ne nameći meni da je ok”…

Sanin Musa, teolog i univerzitetski profesor, jedan je od organizatora današnjeg okupljanja.

– Naša osnovna poruka je reći ‘ne’ nemoralu koje nam želi nametnuti LGBT populacija u javnom eteru. Dakle, svoje poglede na seksualno iskustvo koje žele unijeti na naše trgove, škole… A ‘da’ kažemo svim tradicionalnim vrijednostima koje su krasile ovaj grad, narod i državu, a to su brak, porodica i djeca. Mi se danas kitimo nekim retoričkim zavrzlamama kao što su heteroseksualac, transrodno… Brak je između muškarca i žene kao što je to uvijek bilo, kao što je to Bog stvorio, kao između ljudi, tako i između životinja – rekao je Musa.

Brojni policijski službenici osiguravaju i ovaj skup na Ciglanama, ali u ovom dijelu Sarajeva saobraćaj neće biti obustavljen u narednim satima kao što je to slučaj na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider