Komšić: O sudbini Bosne i Hercegovine odlučivaće se u BiH

Izvor: Fena

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Arhiva

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ponovio je i večeras da se pitanje dostavljanje Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), koje je tehničko pitanje, koristi kao zaustavljanje puta BiH ka članstvu u Sjevernoatlantskom savezu (NATO).

Gostujući u Dnevniku D Federalne televizije Komšić se osvrnuo na nedavno usvojenu Deklaraciju Stranke demokratske akcije (SDA) na koju su reagovali i međunarodni zvaničnici jasno kazavši da se politički ciljevi iz tog dokumenta nikako ne mogu dovoditi u istu ravan s najavama o odcjepljenju.

Budući da su visoki zvaničnici iz regije reagovali na tu deklaraciju, Komšić je kazao da su stalno prisutni pokušaji zvaničnog Zagreba i Beograda u miješanje u unutrašnje stvari BiH, što je po njemu pogrešno.

O sudbini Bosne i Hercegovine odlučivaće se u Bosni i Hercegovini, a oni koji nam ne žele dobro trebali bi se skloniti i pustiti nas na miru i mi ćemo se dogovoriti – istaknuo je Komšić.

Govoreći o potrebi izmjena Izbornog zakona napomenuo je da će do toga morati doći kako bi se uskladio s presudama Evropskog suda za ljudska prava, no kada je u pitanju institut prijevremenih izbora i raspuštanje parlamenta, Komšić smatra da je to krupno pitanje raspuštanja parlamenta potrebno riješiti u Ustavu.

Budući da je za sutra, 20. septembra, zakazana sjednica Predsjedništva BiH, Komšić je istaknuo da se radi o redovnoj sjednici na kojoj će se razmatrati usvajanje međunarodnih sporazuma i ugovora.

  1. Kakva protuva.
    Ne prihvata ga ni vlastita familija. Tipicni junak iz romana Mese Selimovica.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider