Kolovozi mokri i klizavi u većini krajeva

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 months u

BiH

Na putevima u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH jutros se zbog kiše vozi po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a magle i niske oblačnosti ima u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U Hercegovini i na istoku Srpske nije bilo padavina, pa se vozi po suvim kolovozima.

Na relacijama puteva Banj Brdo-Bijeljina-Rača i Stanić Rijeka-Mel Karuše kretaće se vanredni prevoz i vozači se mole za oprezniju vožnju na tim pravcima i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Radovi su aktuelni na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na putnim pravcima Ljubinje-Trebinje, Crna Rijeka-Bjelajce, na području Vlasenice, Prnjavora, Kotor Varoša, Prijedora, Broda, Banjaluke, te na dionicama Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Drinjača-Milići-Vlasenica, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Priboj-Lopare, na dionici od Kotorskog prema Doboju, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo i na putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na području FBiH radovi se izvode u tunelima Ormanica na dionici Srebrenik-Orašje, Vinac na putu Јajce-Donji Vakuf i Јasen na putu Prozor-Јablanica zbog čega je obustavljen saobraćaj, a u funkciji su alternativni pravci.

Radovi su i dalje aktuelni u tunelu Vranduk kod Zenice, te na mostu u naselju Reljevo na putu Јošanica-Stup gdje je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacije mostova na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod u mjestu Drenik, Olovo-Semizovac preko rijeke Ljubine, na ulazu u Јajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraćaj se odvija usporeno.

Radovi su aktuelni na putnim pravcima Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Kada je riječ o graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni pi-si-ar ili ELISA test star maksimalno 48 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider