Ko od kandidata ne može biti direktor SIPA?

Izvor: Klix.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Arhiva

Imenovanje novog direktora Agencije za istrage i zaštitu prolongirano je do daljnjeg, s obzirom da je nakon sjednice Nezavisnog odbora PS BiH utvrđeno da neko od kandidata ispunjava uslove za penziju.

Kako saznaje Kliks, uslove za penziju stekao je Perica Stanić, aktuelni direktor SIPA, kojem mandat na čelu ove agencije ističe 5. novembra. Stanić je prijavljen Nezavisnom odboru u vezi s ovim okolnostima.

Takođe, prema Zakonu o policijskim službenicima BiH, ni Žarko Laketa, aktuelni načelnik PU Trebinje, stiče uslove za penzionisanje u toku mandata, ukoliko bi mu on bio dodijeljen.

Policijski službenici imaju beneficirani radni staž pa, praktično, 30 godina rada u službi policije predstavlja 40 godina staža.

Prvi zamjenik predsjedavajućeg Nezavisnog odbora PS BiH Enes Obralija rekao je juče da je u petak na adresu Nezavisnog odbora stigla prijava o mogućem kršenju zakona, jer neko od kandidata ispunjava uslove za penziju.

Provjerićemo sve, odnosno prijavu da navodno neki kandidati ispunjavaju uslove za penziju. Nakon toga ćemo formirati rang-listu. Ovo je suptilno pitanje. Kandidati su dostavili sve traženo, ali u petak smo dobili informaciju da su neki kandidat stekli uslove za penziju, a da je Nezavisni odbor to zanemario – rekao je on.

Јuče su održani intervjui s kandidatima za direktora SIPA, a pored Stanića i Lakete, to su još direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum i bivši direktor SIPA Goran Zubac.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider