Još četiri zaposlenice bolnice u Tuzli zaražene korona virusom, novi slučajevi i u Hercegovini

Izvor: Klix.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Arhiva

Još sedam osoba zaraženo je koronavirusom u Bosni i Hercegovini, a riječ je o četiri slučaja iz Tuzle, dva iz Mostara, te jednom iz Čapljine.

Tri medicinske sestre i jedna higijeničarka iz Klinike za bolesti uha, grla i nosa u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli zaražene su koronavirusom. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je direktor tuzlanskog UKC-a Vahid Jusufović.

Prema njegovim riječima, one su bile u kontaktu sa glavnom medicinskom sestrom u Klinici za bolesti uha, grla i nosa kod koje je ranije potvrđena infekcija koronavirusom.

Klinika trenutno radi u smanjenom kapacitetu, a u procesu su rada samo oni koji nisu bili s njima u kontaktu. Svo osoblje klinike smo testirali i trenutno čekamo rezultate analiza – kazao je Jusufović.

Broj zaraženih koronavirusom u Univerzitetsklim kliničkom centru u Tuzli sada se popeo na devet osoba.

Ranije je Odjeljenje neonatologije u Klinici za dječije bolesti zatvoreno zbog potvrde dva slučaja zaraze koronavirusom kod medicinske sestre i doktorice.

Takođe, Klinika za kožne bolesti u potpunosti je zatvorena jer su SARS-CoV-2 virusom inficirane medicinska sestra i doktorica.

U posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testiran je 81 uzorak od čega su tri rezultata analiza bili pozitivni. Kako su naveli iz Štaba civilne zaštite HNK, dvije osobe su zaražene u Mostaru, a jedna je iz Čapljine.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider