Inspekcija zapečatila privatne škole

Izvor: Nezavisne novine

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

BiH

Foto izvor: N.N.

Pripadnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove USK zapečatili su objekat u kojem su smješteni Visoka međunarodna škola Cazin i Centar za obrazovanje odraslih “Vita plus”.

Iz kantonalne inspekcije su saopštili kako je ova akcija uslijedila nakon što je u protekli utorak Ministarstvo obrazovanja USK izdalo rješenje o zabrani rada ove dvije privatne školske ustanove zbog velikog broja registrovanih nezakonitost. Postupku pečaćenja prisustvovao je i Admir Hadžipašić, suvlasnik Međunarodne visoke škole i vlasnik Centra za obrazovanje odraslih “Vita plus”.

Podsjećamo da se radi o nekadašnjem visokom političkom funkcioneru i generalnom sekretaru političke partije A SDA (Stranka demokratske aktivnosti). Hadžipašić je skupa sa još deset lica bio uhapšen u akciji “Pero”.

Obje privatne školske ustanove bile su predmet istrage u okviru pomenute policijske akcije, a osumnjičenima se stavlja na teret da su bili dio organizovane grupe koja se bavila nezakonitim izdavanjem certifikata, osnovnoškolskih, srednjoškolskih i visokoškolskih diploma.

Tereti ih se da su na takav način stekli višemilionsku korist, te oštetili budžet FBiH za više od 200.000 maraka neplaćenog poreza. Pored Hadžipašića pritvoren je i suvlasnik pomenute škole Goran Lalović, te druge odgovorne osobe zaposlene u pomenutim ustanovama.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider