Granična policija BiH i MUP RS na vrijeme obaviješteni o Sejfovićevom bijegu

Izvor: klix.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

BiH

MUP Kantona Sarajevo je o bijegu Amela Sejfovića obavijestio druge policijske agencije u Bosni i Hercegovini, uključujući i Graničnu policiju BiH.

“Granična policija BiH je od MUP-a KS i od KPZ Sarajevo obaviještena da se ta osoba potražuje. Ukoliko se osoba pojavi na graničnom prelazu ona će biti lišena slobode, a potom i predata nadležnom organu”, potvrdila je glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković za Klix.ba.

Ona je dodala da je obavijest iz KPZ Sarajevo došla pravovremeno u 14:55 sati, dakle 30 minuta nakon Sejfovićevog bijega.

Takođe, MUP KS u potrazi za bjeguncem sarađuje sa ministarstvima drugih kantona u Federaciji BiH, uključujući MUP ZDK, MUP HNK i MUP SBK.

Kantonalni MUP-ovi su obaviješteni depešama, dok je Policijska uprava Istočno Sarajevo obaviještena telefosnkim pozivom nedugo nakon incidenta u KPZ-u.

Sejfović je pobjegao u nedjelju u 14:25 sati, a nedugo nakon toga u sarajevskom naselju Ciglane pronađen je motocikl koji je koristio prilikom bijega. Tokom ponedjeljka u Sarajevu i Zenici uhapšeno je šest osoba za koje se sumnja da su Sejfoviću pomagale u protuzakonitom izlasku iz KPZ Sarajevo, među njima su čuvari KPZ-a i medicinski tehničar.

Sejfović je bio optužen za pokušaj ubistva Davora Milića 2009., za oštećenje tuđe stvari 2013., te za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine kada je poginuo biciklista Kemo Bašić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider