Galić: Potvrđen identitet oca koji je ubio djecu u Bihaću, istraga se nastavlja

Izvor: N1

Objavio:

vijesti

- prije 2 godine u

BiH

Foto izvor: Ilustracija

Istražne radnje u vezi s jučerašnjim tragičnim događajem u kojem je tridesetsedmogodišnji A.S. u bihaćkom prigradskom naselju Mali Lug u poslijepodnevnim satima ubio troje svoje maloljetne djece, te potom vješanjem izvršio i samoubistvo, nastavljaju se i danas.

“Policijske patrole upućene na mjesto događaja, konstatovale su kako je A.S. rođen 1981. godine u Cazinu, u porodičnoj kući u Bihaću ubio troje vlastite maloljetne djece, nakon čega je počinio i samoubistvo. Uviđajne radnje na licu mjesta obavili su istražitelji sektora Kriminalističke policije pod nadzorom nadležnog tužioca iz Tužilaštva USK, te utvrdili  da se radi o trostrukom ubistvu i samoubistvu. Istražne radnje oko ovog događaja nastavljaju se i danas”, potvrdila je portparol MUP-a USK Snežana Galić.

Članovi porodice su o ovom događaju juče obavijestili Policijsku stanicu u Bihaću oko 17 sati, nakon čega su pripadnici sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) na licu mjesta konstatovali ubistvo i samoubistvo.

Iz Gradske uprave Bihać potvrđeno je da će dan sahrane troje ubijene djece, biti proglašen Danom žalosti na području ovog grada.

Podsjećamo, prema saznanjima “Avaza”, riječ je o Admiru Soviću (37).

Na zločin koji je počinio on se očigledno već ranije pripremio – jednom svom prijatelju najavio je šta će uraditi. Komšije tvrde da se Sović bavio popravkom poljoprivrednih mašina te da je živio sa suprugom i djecom u stanu pod kirijom. Istaknuli su da ga nisu poznavali, kao ni njegovu suprugu, jer se nedavno doselio u njihov komšiluk.

Admir je, navodno, i supruzi rekao da će ubiti i djecu i sebe ako ga ostavi.Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider