FlyBosnia povezala Sarajevo sa Londonom

Izvor: Nezavisne novine

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Sarajevo airport.ba

Aviokompanija FlyBosnia povezala je Sarajevo sa Londonom, što predstavlja prvu vazdušnu vezu između glavnih gradova BiH i Ujedinjenog Kraljevstva nakon 12 godina.

London, kao jedan od najvažnijih svjetskih centara političke moći, kulture, obrazovanja, mode, sporta i turizma, privlači blizu 30 miliona posjetilaca svake godine, što ga čini najposjećenijim gradom u Evropi.

Prvi avion na ovoj ruti – Airbus A319 nove generacije poletio je sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo jutros u 7 sati, te se nakon ceremonije koja je upriličena po slijetanju na londonskom aerodromu Luton vratio u Sarajevo u 13:15 časova.

FlyBosnia je na ovom promotivnom letu organizovala dolazak oko stotinu predstavnika medija, turističkog sektora i srodnih grana iz Velike Britanije i oni će u Bosni i Hercegovini boraviti idućih nekoliko dana upoznavajući se sa prirodnim ljepotama, sportskim sadržajima, gastronomskim ponudama, te drugim turističkim sadržajima Bih.

FlyBosnia redovne će letove na ovoj liniji i sa navedenim zrakoplovom otpočeti već od iduće sedmice. Letovi će se u prvom periodu odvijati tri puta sedmično, a FlyBosnia planira u narednih godinu dana na ovoj liniji uspostaviti letove svakog dana u sedmici.

Ceremoniji je prisustvovao i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Matju Fied, koji je naglasio da će uspostavljanje letova između dvije zemlje biti korisno za turizam, poslovanje i jačanje veza.

Uspostavljanjem ove linije, Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavlja korporativni rast na svim poljima, što direktno doprinosi jačanju ekonomske slike zemlje i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava bh. građanima sve širi izbor kada su u pitanju evropske i svjetske destinacije – izjavio je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider