Dodik sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva: Neću dati saglasnost da vojska ide na granicu

Izvor: nezavisne/fena

Objavio:

trebevic.net

- prije 12 mjeseci u

BiH

 Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je danas u Banjaluci da je za sutra sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog migrantske krize.

“Nije mi to problem i već sam zakazao za sutra sjednicu Predsjedništva”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Međutim, navodi da bi to sve mogla biti “jalova priča, jer nema Savjeta ministara koje bi nešto operativno moglo i da uradi po tom pitanju“.

Reagujući na prijedlog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da u zaštitu granice od migranata treba uključiti i Oružane snage, Dodik je rekao da nikada neće dati saglasnost da vojska bude postavljena na granicu između Republike Srpske i Srbije.

Nije htio, kaže, da odbije da sazove sjednicu, na koju član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji ju je zatražio, po posloviku ima pravo, ali sumnja u adekvatan ishod.

Dodik je podsjetio da je Predsjedništvo BiH i ranije razmatralo to pitanje te zatražilo da se napravi cjelovit plan kada su u pitanju migrantski probemi, ali, kako kaže, Savjet ministara ništa nije uradilo, čime je, umjesto rješenja za migrantski krizu, postalo problem.

“Jedino što možemo zaključiti jeste da pokušavamo da dođemo do toga plana”,rekao je Dodik.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider