Dodik: BiH je “zemlja nazor” u kojoj mrze Srbe

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Arhiva

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH “zemlja nazor” u kojoj mrze Srbe i na podmukao način pokušavaju oteti više od 90.000 hektara zemljišta Republike Srpske.

Sljedeće što nas čeka jeste da nam oduzmu šume i rijeke, kasnije i škole, da nas naprave narodom bez identifikacije, kao što su to radili ukidajući nam Dan Republike, naš grb i mnogo toga drugog – rekao je Dodik u Bijeljini.

Obraćajući se na tradicionalnom druženju koje organizuje Zavičajno udruženje Tuzlaka, on je ocijenio da Srbima nema mjesta u BiH u kojoj ne žele Republiku Srpsku.

Republika Srpska je sjajna i velika nacionalna i narodna ideja srpskog naroda i jedino mjesto našeg opstanka ovdje – poručio je Dodik.

On je istakao da se Srpska neće braniti snagom, puškama i tenkovima, nego snagom naroda i njenih institucija, koje treba graditi kroz jedinstvo u Parlamentu Republike Srpske i djelovanjem u zajedničkim institucijama.

Јa nisam ratni lider, ja ovaj narod neću da vodim u rat i neće ni biti rata, ali ću i te kako biti sposoban i spreman da se borim za politička prava, jer hoću da naša djeca ne moraju da vode naše bitke, već da uđu u stabilnost voljene i prihvaćene Republike Srpske, integrisanom sa Srbijom prije svega – naveo je Dodik.

Nazivajući BiH “zemljom nazor” koju održavaju stranci, dajući sve više prava muslimanima, on je zaključio da srpski narod ne može da živi ako nije u slobodi i pozvao sve Srbe da slave Republiku Srpsku i zajedništvo.

Ostajem i radim ovaj posao isključivo zato da Srbi nikada više ne budu progonjeni iz svojih kuća i da ostanemo svoji na svome – poručio je Dodik.

On je dodao da ne postoje nikakvi “bosanski Srbi”, nego jedinstveni Srbi koji i dalje moraju da vode političku borbu za svoja prava.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider