Direktor CIA-e Džon Brenan u nenajavljenoj posjeti BiH

Izvor: atv/buka

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

BiH

Direktor Američke obavještajne agencije (CIA) Džon O. Brenan stigao je u nenajavljenu posjetu BiH.

Američki vojni avion u kojem se nalazio Brenan poletio je iz Rijada. Avion je uz jake mjere bezbjednosti sletio sinoć na Međunarodni aerodrom Sarajevo, a delegacija je zatim krenula ka hotelu “Marriott”, gdje je Brenan prenoćio.

Direktor CIA-e John O. Brennan, danas će obaviti nekoliko važnih razgovora sa glavnim ljudima policijskih agencija u BiH, a između ostalog i sa Udarnom grupom za borbu protiv terorizma. Glavna tema današnjih će biti sigurnosna situacija u BiH, borba protiv terorizma i mogućnosti BiH u borbi protiv terorizma.

Udarnu grupu za terorizam čine Perica Stanić, direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), tužitelj Tužilaštva BiH Dubravko Čampara, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH Mirsad Vilić, policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić, ministar unutrašnjih poslova u Vladi FBiH Aljoša Čampara, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

John O. Brennan je na čelu CIA-e od 2013. godine, a prije toga bio je glavni savjetnik američkog predsjednika Baracka Obame za borbu protiv terorizma.

 

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider