Demirović platio 100.000 evra da mu ubiju brata

Izvor: glassrpske

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

BiH

Foto izvor: arhiva

Bihać – Rasim Demirović (55) iz Bihaća uhapšen je zbog sumnje da je određenim osobama iz kriminalnog miljea platio 100.000 evra da ubiju njegovog brata Bajana i pretuku sinovca Nevresa Demirovića, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Ovaj bratoubilački plan otkrili su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) koji su Rasimu juče stavili lisice na ruke u Bihaću.

Prema nezvaničnim informacijama, na ovaj nesvakidašnji čin osvete Rasim se odlučio zbog sukoba s bratom Bajanom u vezi sa određenim poslovima koje obavljaju. Obojica se navodno bave prikupljanjem i preprodajom sekundarnih sirovina, a u Bihaću važe za imućne privrednike, koji imaju milione. Detalje sukoba i motiv naručenog ubistva policija nije saopštila, a istakli su da će to biti poznato nakon istrage.

Iz FUP-a je, navodeći inicijale, saopšteno da Rasima Demirovića terete za krivično djelo podstrekavanje na ubistvo.

– Prema do sada prikupljenim dokazima i informacijama R. D. je u prethodnom periodu angažovao određena lica sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona da za 100.000 evra likvidiraju njegovog brata B. D. i povrijede bratovog sina N. D. Prema dogovoru povrede koje nanesu N. D. trebalo je da za posljedicu imaju određeni stepen invaliditeta – rekli su u FUP-u.

Dodali su da su u okviru akcije pretresli stanove i automobile koje koristi osumnjičeni.

– Na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać izvršeni su pretresi dvije lokacije na području Bihaća. Pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom suda. Riječ je o 10 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji, te drugim predmetima koji su korišćeni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog djela – rekli su u FUP-u.

Istakli su da će osumnjičeni nakon što bude ispitan u policiji biti predat u nadležnost Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

– Protiv osumnjičenog će tužilaštvu biti dostavljen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Istraga u ovom slučaju se nastavlja i za sada ne možemo iznositi više detalja – rekli su FUP-u.

Kazne

Krivičnim zakonom FBiH predviđeno je da će onaj ko podstrekava na ubistvo biti kažnjen kao da ga je sam učinio. Tim zakonom je predviđeno da je najmanje kazna za ubistvo pet godina.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider