Član automafije odao detalje o slučaju ubistva sarajevskih policajaca

Izvor: srpskainfo

Objavio:

vijesti

- prije 12 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Srpskainfo/RAS Srbija

Nedeljko Lizdek, jedan od osumnjičenih za krađu automobila na Trebeviću 2018. godine, pristao je na saradnju sa istražnim organima u predmetu ubistva sarajevskih policajaca.

Naime, kako saznaje Klix iz izvora bliskih istrazi, on je ustupio korisna saznaja koja bi tok istrage mogla preusmjeriti prema Đorđu Cicoviću s kojim je Lizdek učestvovao u krađi auta golf 5 na Trebeviću.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je u februaru optužnicu Tužilaštva KS protiv Nebojše Marinkovića, Lizdeka, Cicovića i Miloša Pavlovića zbog krivičnog djela razbojništvo.Lizdek je sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo sada sklopio nagodbu za razbojništvo na Trebeviću kojeg je počinio 23. oktobra 2018. godine.

– Pritisnut dokazima, Lizdek je popustio i za uzvrat pristao na manju zatvorsku kaznu, dok je Nebojša Marinković sa ovim slučajem povezan posredno jer je njegov automobil korišten u izvršenju razbojništva – navodi izvor.

Ključni dokaz je snimak nadzornih kamera u ulici Zmaja od Bosne od 23. oktobra 2018. kada je Lizdekova ekipa pokušala ukrasti Audi stranih tablica koristeći crni seat leon, isti onaj koji je kasnije korišten prilikom ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

S druge strane, Lizdekova ekipa na čelu sa Srećkom Trifkovićem se od ranije dovodi u vezu i sa ubistvom Damira Ostojića 5. septembra 2018. godine. Takođe, Trifković se povezuje i sa ubistvom sarajevskih policajaca te se trenutno nalazi u pritvoru.

U sarajevskom pritvoru se još uvijek nalazi i Miloš Obradov koji se povezuje s ubistvom sarajevskih policajaca i koji je zbog toga uhapšen još u novembru 2018.

Povezane vijesti:

Ubistvo sarajevskih policajaca: Pronađene rukavice i farmerke ubica?

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo policajaca

Predložen pritvor za lice koje se dovodi u vezu sa ubistvom policajaca

Sud neće da preuzme optužene za ubistvo policajaca bez medicinske dokumentacije

Osumnjičenog za ubistvo policajaca u Sarajevu odao suparnik iz Lukavice?

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider