Bivši pripadnik Islamske države uhapšen u Sarajevu: Pronađen arsenal oružja

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 years u

BiH

Sarajevska policija uhapsila je Emina Hodžića, koji je osuđen zbog ratovanja u Siriji na strani terorističke organizacije Islamska država, a u njegovom automobilu pronađen je arsenal oružja, piše Srna.

Hodžić je uhapšen juče na Autobuskoj stanici prilikom redovne kontrole vozila.

U policiji su za “Dnevni avaz” potvrdili da je Hodžić u gepeku automobila “pežo” imao dvije automatske puške i 15 okvira, od koji osam punih municije, te još jednu kesu municije.

Detaljnim pregledom vozila, pronađeni su zolja, tri ručne bombe, nepoznata eksplozivna naprava, oštrač noževa i dva vojna zaštitna prsluka.

U Odjeljenju za informisanje MUP-a Kantona Sarajevo samo je potvrđeno da je jedna osoba lišena slobode zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materijala.

Sud BiH osudio je 21. marta prošle godine Emina Hodžića na godinu dana zatvora jer se 2013. borio na strani Islamske države.

Hodžić je u pritvoru proveo skoro tri mjeseca, a Sudsko vijeće produžilo mu je prošle godine mjeru zabrane putovanja dok ne odsluži ostatak kazne.

On je tada zamolio da mu bude ukinuta zabrana kako bi mogao odlaziti u Srbiju kod supruge, koja je protjerana iz BiH jer predstavlja prijetnju po zemlju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider