AMS: Kolovozi mjestimično mokri i klizavi

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Arhiva

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, posebno u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce na snazi je potpuna obustava saobraćaja od 9.00 do 15.00 časova i preusmjerava se na putne pravce Kola-Stričići – Čađavica – Mrkonjić Grad i Crna Rijeka – Jajce – Mrkonjić Grad.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, dok se na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, saobraćaj zbog oštećenja mosta, takođe odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja radova na izgradnji mosta na rijeci Savi između BiH i Hrvatske, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, a vozači treba da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je nagažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj jedan.

U toku su radovi na izgradnji mini hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina – Gornja Vijaka. U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići-Caparde, a saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično. Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od 16.00 časova do ponoći časova na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, a zbog radova na sanaciji klizišta. Ova zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare – Priboj – Banj Brdo.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost u Federaciji BiH, naročito na širem području: Jajca, Donjeg Vakuf, Bugojna, Zenice, Žepča, Sanskog Mosta i dijelovima Kantona Sarajevo.

Na magistralnom putu Jajce – Crna Rijeka zbog sanacionih radova do 16.00 časova dolaziće do povremenih polučasovnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila, a nakon toga naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar do 16.00 časova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, do 21.00 čas saobraća se dvosmjerno, od 21.00 čas do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je nakon toga do 5.00 časova saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider