Akcija “Kasa 3”: Službenici SIPA pretresaju ugostiteljske objekte u Hercegovini

Izvor: srpskainfo

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

BiH

Foto izvor: Siniša Pašalić

Nakon velikih akcija “Kasa” na području Sarajeva i “Kasa 2” na području Grada Istočno Sarajeva, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) obavljaju pretrese u Hercegovini.

Riječ je o objektima na području Mostara, Čapljine, Čitluka, odnosno Međugorja. Cilj akcije je, kao i u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, sprječavanje poreznih utaja i drugih krivičnih djela.

Podsjetimo, tokom akcije “Kasa” u Sarajevu organizovani su pretresi poznatih ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, Resoran Una, restoran Luka i drugi, a više vlasnika i odgovornih osoba je uhapšeno.Tada su pretresi bili na 30 lokacija, a 12 uhapšenih osoba tereti se za krivična djela po nekoliko tačaka.

Takođe, prilikom realizacije operativne akcije “Kasa 2”, policijski službenici SIPA pretresli stambene, poslovne i ugostiteljske objekte na 12 lokacija i uhapsili šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Utaja poreza i doprinosa“, a u vezi s krivičnim djelom „Kompjuterska prevara“.

U obje akcije SIPA se provodila akcije s ciljem sprječavanja poreznih utaja i drugih krivičnih djela.

Vezane vijesti:
Akcija “Kasa dva”: Osumnjičeni ispitani i pušteni da se brane sa slobode
Krivicu priznalo sedam uhapšenih u akciji “Kasa dva”

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider