Rusi objavili kako će izgledati nova Lada Niva Travel

Izvor: N.N.

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 weeks u

Auto svijet

Foto izvor: Screenshot

Najveći ruski proizvođač automobila AvtoVAZ u ponedjeljak je i zvanično potvrdio ono što smo već imali prilike prošle nedjelje da vidimo na fotografijama koje su “procurile” na internet.

Lada je upravo pokrenula proizvodnju svog novog terenca – Lada Niva Travel. Njegove prve zvanično objavljene fotografije potvrđuju dizajn viđen na onima od prošle nedjelje.

Kao što smo već pominjali, redizajnirani model Lade Nive za 2021. godinu nastao je na osnovi prethodnog modela Chevrolet Niva, koga je do ove godine proizvodila zajednička američko-ruska komapnija GM-AvtoVAZ (“klasična” Niva se već 15-ak godina nosi oznaku Lada 4×4). Novi model će proizvoditi fabrika “Lada Zapad Toljati”.

Lada Niva Travel, koja će se u prodaji pojaviti početkom 2021. godine, je prema tvrdnjama proizvođača “izrazito modernija”.

Novi terenac je dobio novi reljefni poklopac haube, drugačiju masku hladnjaka i prednje farove, dodatne šire zaštitne lajsne na bočnim vratima i lukovima točkova. Nove su i zadnje LED svjetlosne grupe, kao i nešto istureniji branik.

Lada Niva Travel će imati, uslovno rečeno, gradsku i verziju prilagođenu za ozbiljniju terensku (off-road) verziju, prenosi “Telegraf.rs“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider