Proizvodnja automobila opala za 20 odsto

Izvor: nezavisne

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Auto svijet

Foto izvor: N.N.

Proizvodnja automobila u Britaniji umanjena je za 20,1 odsto u prvoj polovini ove godine u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopštilo je danas udruženje ove industrijske grane SMMT.

Jun je bio 13. uzastopni mjesec pada proizvodnje – za 15,2 odsto u odnosu na maj, navodi se u izvještaju. Oko 80 odsto od 666.521 proizvedenih automobila izvezeno je u EU, a podaci su objavljeni u vrijeme kada premijer Boris DŽonson insistira da će zemlja izaći iz Unije do 31. oktobra “bez obzira na sve”.

Automobilska industrija snažno apeluje protiv “Bregzita” bez dogovora i strahuje od uvođenja carina i poremećaja u lancu isporuke dijelova, prenijela je agencija DPA.

SMMT navodi da su ulaganja u automobilski sektor opala za 70 odsto u prvih šest mjeseci ove godine, na 90 miliona funti. Ovaj sektor pojedinačno ostvaruje najveći izvoz sa udjelom od 14 odsto.

Najviše automobila u Britaniji prošle godine je proizveo “Jaguar lend rover”, koji je u vlasništvu indijskog “Tata motorsa”, a slijede “Nisan”, “Be-Em-Ve” sa markom “mini”, “Tojota”, “Honda” i “PSA”.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider