Munje i gromovi: okršaj superautomobila budućnosti!(VIDEO)

Izvor: blic.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Auto svijet

Jutjuber Salomondrin ima sreću da je u prilici da testira neke od najegzotičnijih automobila današnjice, a u mogućnosti je da sve pretoči u serijal zanimljivih video priloga pod nazivom “Bengin girs”. U posljednjoj epizodi, vjernim pratiocima priuštio je pravi užitak, organizujući trku “1 na 1” između dva superautomobila budućnosti – plag-in hibrida “poršea 918 spajder” i električnog čudovišta, Rimčevog “koncepta jedan”.

Da podsjetimo, automobil hrvatskog pronalazača još je u razvojnoj fazi, ali je sa svojih 1.088 konjskih snaga i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 2,8 sekundi, odavno proglašen najbržim električnim superautomobilom na svijetu. Cijena “koncepta jedan” kreće se oko milion dolara… “Na crtu” mu je stao Poršeov “918 spajder”, sa ukupnom snagom pogonskih sistema od oko 900 KS i mogućnosti da do 100 km/h ubrza za 2,5 sekundi.

Svi podaci lijepo su zvučali “na papiru”, dok Salomodrin nije dobio priliku da organizuje duel. On je sjedio za upravljačem “poršea”, dok je “koncept jedan” vozio lično Mate Rimac.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider