Je**m li vam banku srpsku!

Izvor: redakcija

Objavio:

Arsene Lupin

- prije 5 godina u

trebevic.net

-Da li će sunce u ovome gradu ikad zasjat’ kako treba?

-Neće, moj Dino, neće

Čuvena replika iz “Sjećaš li se Doli Bel” u našoj sumornoj realnosti može da glasi Hoće li u Republici Srpskoj ikad iko odgovarati za svoj kriminal?”, a odgovor će biti isti.

Banka Srpske. M**o Marjanovo Srpske, a ne banka.

Jednog dana, bez ikakvog upozorenja, građanima, firmama i institucijama ostala su blokirana sredstava. Kada kažemo ostao nekom blokiran novac, obično na prvu pomislimo na one koji u ovim vremenima mogu da uštede pozamašna sredstva i po automatizmu ih svrstavamo u neki “povlašteni soj” i samim tim empatije nestaje. Ali mnogo je veći broj bio onih koji su na toj banci imali crkavicu od koje su taj mjesec trebali platiti račune, kupiti osnovne potrepštine, poslati djecu u školu, kupiti lijekove….

Čekali su strpljivo mjesecima. Premošćavali iz mjeseca u mjesec. dok nisu dobili nazad svoja sredstva. Bez marke nadoknade. Bez izvinjenja. 

Sa druge strane, krenula je prinudna naplata i blokiranje računa svima onima koji su imali dugovanja prema našoj verziji Jezde i Dafine. Opet bez upozorenja, bez mogućnosti reprogramiranja, dogovora, odgode ili bilo čega. Serija prinudnih naplata sa zateznim kamatama koje prevazilaze sve normalne okvire. Pri tome klijenti ove banke  nisu mjesecima mogli doći do informacija kome, kad i kako da servisiraju obaveze. Ono što je najgore, korisnici su bez opomene prebacivani u najgore kreditne kategorije čime su ostavljeni bez najmanje šanse da podignu kredit negdje drugo ili da reprogramiraju dug.

Rješenje: kolektivna tužba protiv Republike Srpske i odgovornih lica za ovaj udruženi kriminalno-zločinački poduhvat ili kolektivno iseljenje u treće zemlje. Od građanske neposlušnosti i revolucije nema ništa. Proglase vas “izdajicama”.

Pošto je sad malo zajebano dobiti iseljeničku vizu u sred migrantske krize, predlažem organizovanje svih oštećenih građana u bilo kom obliku u predmetima Bobar Banke i Banke Srpske. Tužiti govna i ganjati ih do Strazbura.

Što reče jaran: “Bolje bi bilo da nemamo ni ovo šta imamo, pa da nas gu*e ovi njihovi. Pa onda da im sočno opsujem majku njihovu i da znam da je to zato što nas mrze i da imaju plan da nas zatru. Ovako kome da je*em mater? Sam sebi što nisam otišao kad je trebalo? Ili što vjerujem u nešto što samo sebe poništava iz dana u dan.”

U njegovo i u svoje ime i u ime svih onih koje pravite budalama ovoliko godina: Je**m li vam majku i banku srpsku!!!

 

  1. Svaka cast za tekst! I ja im j*** majku

  2. pohvale za tekst, BANKARSKA MAFIJA .

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2