Ulazi Paja Vuisić u kafanu i traži ćebe: “Da prekrijem Titovu sliku, ne mogu da ga gledam…”

Izvor: nedeljnik.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Zanimljivosti

Pavle Vuisić nije volio Tita, a jednom su ga kidnapovali i odveli na Dedinje, na prijem

Komunisti su voljeli Paju Vuisića, a on njih nije podnosio. Živio je veliki glumac u toj zemlji i tom sistemu, ali nikada nije mogao do kraja da prihvati.

Ovih dana se navršilo 30 godina od njegove smrti, a iza njega su ostale nezaboravne priče i anegdote, kojih se, eto, posebno sjetimo u raznim godišnjicima.

Jedna od tih anegdota je ona kada su ga kidnapovali sa njegovog čuvenog splava na Adi i odveli na prijem kod Tita, poovodom snimanja filma “Neretva”.

“Ja sam većinu priča o Pavlu saznala posle njegove smrti. On nije želio da priča. Kada je umro, sakupila sam njegove prijatelje da ispričaju sve što znaju. Tako sam saznala i za to kada su ga pokupili na Adi”, rekla je svojevremeno njegova supruga Mirjana za Nedeljnik.

“On je naravno bio obučen ‘apa drapa’, za splav. Odveli su ga na Dedinje i htjeli su da ga lijepo obuku. On se bunio i rekao da neće. Ako ste me uzeli ovakvog, vodite me ovakvog, govorio je. Tito je čuo da se neko buni i poveo ga sa sobom i onda su se ispričali. Jedan prijatelj na Adi je vidio kako ga vode i njemu je Pavle rekao: ‘Slušaj, ako nekome budeš pričao, ne postojiš za mene.’ Bilo ga je sramota što je išao kod Tita”, rekla je Mirjana Vuisić.

A jednom je, tako, Pavle Vuisić ušao u kafanu na Adi i kada su ga pitali šta želi, on je rekao: “Ćebe.”

A šta će mu ćebe?

“Pa da prekrijem Titovu sliku, ne mogu da ga gledam.”

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.