U potrazi za hranom i vodom životinja prošetala do Mrkonjića: Medo se zasladio medom

Izvor: glassrpske.com

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Zanimljivosti

Foto izvor: Ilustracija/jutarnji.hr

Med­vjed ko­ji je u po­tra­zi za hra­nom i vo­dom si­šao u do­ma­ćin­stvo Mi­la­na Jakovljevi­ća u mjes­tu Da­brac kod Mrkonjić Gra­da ra­zo­rio je ko­šni­cu sa me­dom i pri­či­nio šte­tu od 500 KM.

Sve se do­go­di­lo u su­bo­tu oko 21.30  ka­da je Ja­kovljevi­ćev ro­đak, ko­ji je u to vrijeme sam bo­ra­vio u njego­voj ku­ći, za­čuo lomljavu. Iz stra­ha je uzeo lo­va­čku pušku i ispa­lio me­tak u vaz­duh, na­kon če­ga je ži­vo­tinja po­bje­gla.

– Ka­da je ro­đak iza­šao da vi­di šta se de­ša­va, za­te­kao je uni­šte­nu ko­šni­cu i pče­le ko­je su zu­ja­le na sve stra­ne. Odmah me je po­zvao da do­đem ku­ći iako sam krenuo za Banjalu­ku. Zva­li smo lo­va­čko udru­ženje jer med­vje­di oda­vno ha­ra­ju ovim kra­jem, ali ka­žu da mi šte­ta ne­će bi­ti na­do­kna­đe­na jer ni­sam imao ogra­đeno dvo­ri­šte – is­pri­čao je Ja­kovljević.

Do­dao je da je med­vjed i la­ni uni­štio dio voćnjaka njego­vog ro­đa­ka.

– Su­ša je uči­ni­la svo­je, ta­ko da u po­tra­zi za namirnicama med­vje­di ne pre­za­ju da si­đu me­đu do­ma­ćin­stva. Ipak, ni­je ni­ma­lo pri­ja­tno ka­da do­bi­je­te je­dnu ta­kvu posjetu – re­kao je Ja­kovljević.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.