Ovo su 5 najunikatnijih i najluksuznijih kancelarija na svijetu

Izvor: Dragan Antić

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 mjeseci u

Zanimljivosti

Luksuz i posao nisu riječi koje baš tako često čujemo u istoj rečenici, posebno ne na našim prostorima. Međutim, neki ljudi imaju tu sreću da kada dođu na posao mogu da uživaju u maksimalnom luksuzu i komoditetu koji samo može da se poželi. Prostrane, savremeno opremljene i vrhunski uređene prostorije, suncem okupani atrijumi, prostrane terase i pažljivo uklopljene boje osnovne su karakteristike nekih od najupečatljivijih kancelarija na svijetu.

U ovim savremenim, luksuzno opremljenim kancelarijama veoma velika pažnja posvećuje se konceptu uređenja enterijera, i sve je podređeno tome da zaposleni imaju sve raspoložive mogućnosti za prijatan boravak i rad. Kancelarijski namještaj mora da bude na vrhunskom nivou, a firma koja proizvodi kancelarijski nameštaj ima zadatak da izradi takve komade koji će zadovoljiti sve moguće standarde. Ovakve kancelarije, vrijedne hvale, nalaze se širom svijeta, a sve ono što pružaju radnicima koji ih koriste, prije svega motiv, zaposleni vraćaju dobrim poslovnim rezultatima.

Ovo su samo neke od najluksuznijih kancelarija na svijetu, koje koriste zaposleni u prestižnim svjetskim firmama:

#1 “Google” kancelarija u Tel Avivu, Izrael

Ova savremena kancelarija najvećeg internet pretraživača, otvorena je u Tel Avivu i prostire se na 8.000 kvadratnih metara i čak sedam spratova u Electra Tower-u. Pored nevjerovatnog pogleda na cijeli grad, poslovni prostor ove zgrade je postavljen tako da, ne samo daje zaposlenima sve neophodne, najsavremenije alate za rad, već i one za inspiraciju i kreativnost. Svaka prostorija ima svoju temu po kojoj je uređena, a samim tim i svoju kombinaciju boja i materijala.

Postoji jasna podjela između radnog okruženja zaposlenih kada su na radnom mjestu i onih komunikacionih oblasti, gdje zaposleni mogu da ćaskaju između sebe, čime se obezbjeđuje privatnost i fokus. Svaki radnik Google-a ima svoj individualni sto, koji mu omogućava sav potreban komfor, ali je kancelarija open space – odosno otvoren prostor, što pospešuje saradnju između zaposlenih i razmjenu ideja.

#2 “Coca Cola” kancelarija u Londonu, Velika Britanija

Londonska kancelarija Coca Cola-e prostire se na 66.000 kvadratnih metara, a na samom ulazu u zgradu nalazi se 4 metra visoka svjetlosna skulptura, koja je izrađena od 80.000 akrilnih ledenih komadića. Na zidovima svake kancelarije nalaze se digitalni ekrani na kojim se vrte najnovije marketinške kampanje ove kompanije.

Svaka kancelarija ima frižidere pune Coca Cola pića, kao i Coca-Cola freestyle mašinu koja omogućava zaposlenima da naprave sopstveno piće od ukusa iz cijelog svijeta. Radni prostor je najsavremenije opremljen, elegantnim namještajem i modernom opremom za rad. Na krovnoj terasi nalazi se zeleni živi zid, kao i vlastiti voćnjak jabuka, a te jabuke se koriste za pravljenje pita koje se potom polužuju u jednom od kafića u zgradi.

#3 “Nasty Gal” kancelarija u Los Anđelesu, Kalifornija

Nasty Gal je popularni modni startup koji prodaje starinsku odjeću i pribor. Iako je projekat započet veoma skromno, zahvaljujući naglom rastu popularnosti, kompanija je morala da potraži veliki poslovni prostor. Smjestili su se na 50.000 kvadratnih metara u samom centru Los Anđelesa, a pravi izazov bio je stvoriti kohezivni, kreativni prostor koji se prostire na tri značajne istorijske zgrade u LA.

Arhitekte i dekorateri su iskoristili originalne elemente građevina, kao što su betonske rešetke, cigle i mermerne podove i stvorili unikatnu kancelariju. Kancelarija je open space, a vodilo se računa da izgled bude kombinacija rustičnog sa savremenim i luksuznim komponentama. Ova prostrana kancelarija omogućava zaposlenima maksimalnu udobnost, ali i savršene uslove za rad.

#4 “Facebook” kancelarija u Los Anđelesu, Kalifornija

Facebook kancelarija u Los Anđelesu izgrađena je za samo 18 mjeseci, a poslovna zgrada povezana je sa specijalno uređenim vrtom. Pored tropskih biljaka, ovdje se nalazi veliki broj mjesta za sjedenje, što obezbjeđuje jedno od najfleksibilnijih radnih mjesta na svijetu. U centralnom dijelu smješten je improvizovani trg, gdje se nalaze brojni restorani i ostali sadržaji za animiranje zaposlenih.

Dizajn ove kancelarije uključuje niz održivih i ekoloških karakteristika, kao što su sistem recikliranja vode, fotonaponski solarni paneli na krovu i obilje stakala za smanjenje upotrebe vještačkog osvjetljenja. Ova “zelena” kancelarija najpopularnije društvene mreže, omogućava svim svojim zaposlenima prijatnu radnu atmosferu, ali i podstiče njihovu kreativnost i marljiv rad.

#5 “Superheroes” kancelarija u Amsterdamu, Holandija

Kancelarija digitalne agencije “Superheroes” smještena je na 5.200 kvadratnih metara u samom centru Amsterdama. U centru se nalazi dugi sto, a pozorišna zavjesa omogućava razdvajanje prostorije. U ovom prostoru nalazi se više od 50 visećih biljaka, kao i pokretne bijele ploče, koje dijele prostor na zasebna projektna područja. Ova kancelarija je stilski besprijekorno uređena, sa izuzetno kvalitetnim namještajem i najsavremenijom opremom koja zaposlenima pruža mogućnosti za rad u idealnim uslovima.

Luksuzni kancelarijski prostori koje smo naveli u ovom tekstu nisu samo arhitektonsko čudo, već su i inspiracija za izvlačenje najboljeg od svakog zaposlenog. Biti dio ovih kancelarija takođe je stvar ponosa, prestiža ali i motiva među cijelom radnom snagom, što na kraju dana zasigurno daje i bolje poslovne rezultate.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar