Kako da proslavite dječiji rođendan bez stresa

Izvor: redakcija/ Dragan Antić

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Zanimljivosti

Dječiji rođendani mogu biti veoma naporni za roditelje: puno male djece sa sopstvenim prohtjevima na jednom mjestu, animacija, hrana… Ipak, uz nekoliko savjeta, ovaj dan može proći bez stresa i da bude zabavan i za vas!

Jednom godišnje dužni ste da smislite kako zabaviti mnoštvo nepredvidljivih osoba čiji vam uzrast nije ni blizu, a interesovanjima da i ne govorimo. Zvuči kao noćna mora, ali zapravo uopšte nije strašno!

Postoji nekoliko jednostavnih pravila i savjeta kojih se trebate pridržavati kada organizujete dječiji rođendan. Ovdje navodimo neke od njih, da bi proslava protekla kako i treba: opušteno i zabavno i za roditelje i za djecu.

#1 Odredite budžet za proslavu

Dječiji rođendanski prohtjevi mogu biti skupi, ali prava je istina da za dobar provod ne treba mnogo para. Ovo važi za sve generacije, a naročito za djecu: malo muzike, čist i bezbjedan prostor s malo omiljene hrane i dobrim animatorom, i riješili ste problem!

Unaprijed izdvojite novac za proslavu i imajte na umu i nepredviđene troškove, za slučaj da nešto u zadnjem času zakaže. Napravite i spisak po stavkama kako vam nešto ne bi promaklo!

#2 Planirajte na vrijeme!

Najgore je čekati zadnji momenat za organizaciju rođendana: po pravilu, mnogo toga pođe naopako kada imate najmanje vremena za to.

Krenite sa rezervacijama najmanje dvije nedjelje unaprijed: vodite računa da pokrijete mjesto za proslavu, kupovinu torte ili pripremu iste ako to planirate učiniti sami, ketering i slanje pozivnica.

Tajmlajn: organizacija rođendana iz dana u dan

●     Mjesec dana prije rođendana

Dogovorite se s djetetom kakvu proslavu organizovati i imajte na umu da je to njihova proslava – iako vam njihove želje mogu djelovati bezveze, poenta je da se klinci dobro provedu. Počnite s planiranjem u skladu s tim.

●     Do dvije nedjelje prije rođendana

Pronađite mjesto gdje ćete proslaviti rođendan i rezervišite termin; odmah potom pošaljite i pozivnice! Sada je dobro vrijeme i da potražite animatora u skadu s temom rođendana.

Ako pravljenje torte želite da prepustite timu neke poslastičarnice, ovo je dobro vrijeme da krenete da ih obilazite, degustirate torte i odlučite koju ćete servirati na rođendanu.

●     Nedjelju dana pred rođendan

Ukoliko mjesto gdje slavite rođendan ne obezbjeđuje ketering, pođite u svoje omiljene pekare ili kontaktirajte službe za ketering i recite im šta će vam biti potrebno i kada. Na dan rođendana možete samo pokupiti kutije s hranom i produžiti do igraonice.

●     U danima pred rođendan

Kontaktirajte roditelje pozvane djece i provjerite dolaze li njihovi mališani, ukoliko oni sami nisu već javili. Nabavite piće ukoliko nije dostupno tamo gdje slavite.

●     Na dan rođendana

Ako ste odlučili da sami pripremite posluženje, moraćete da uranite i počnete sa spremanjem! Ako sami pripremate tortu, možete to učiniti i dan ranije. Dođite na mjesto gdje se slavi rođendan barem sat ranije da donesete posluženje i provjerite da li je sve kako treba.

#3 Vodite računa o vremenu proslave

Kada zakazujete termin za rođendan, vodite računa o tome u kojoj su djeca smjeni u školi. Najbolje bi bilo da rođendan organizujete za vikend, ili danima kada idu prije podne u školu: stići će da se odmore poslije nastave, i da se vrate kući na vrijeme za spavanje, da na samom rođendanu ne postanu umorni i razdražljivi.

Ako se rođendan završi do sedam naveče, i vi stižete da pospremite i odmorite se.

#4 Zabavno, ali ne i komplikovano!

Najvažnija stvar kada je u pitanju organizacija dječijih rođendana je animirati ih i ne dopustiti da se dosađuju. Na raspolaganju su vam najrazličitiji koncepti dječije zabave, od rođendaonica (kreativnih radionica organizovanih kao rođendanski provod za male) do igre sa animatorima, koji mogu da organizuju kvizove, igre i mala takmičenja.

Još jedna stvar – djeca ne mare naročito za delikatesan meni. Neka posluženje bude jednostavno: pored vode i najviše tri vrste soka, dovoljni su vam koktel pecivo i mini pice. Sa time nema greške!

Što se torte tiče, lagana voćna je uvijek dobar izbor, kako im ne bi pripalo muka.

#5 Neka neko vodi računa o njima

Što su djeca mlađa, to je važnije da neko stariji bude tu dok traje rođendan. To treba da bude neko ko se dobro slaže s djecom i može da ih umiri ako dođe do neke svađe – najbolje neko mlad, u koga imate povjerenja.

Dječiji rođendan ne mora biti komplikovan i naporan! Zabava za najmlađe uz malo planiranja može biti najljepši dan i za vaše dijete i za vas, nešto što ćete zauvijek pamtiti.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.