Apart-hotel “Vučko” obilježio 10 godina uspješnog rada i postojanja

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 12 mjeseci u

Turizam

Apart-hotela “Vučko” na Jahorini sa pet zvjezdica danas je obilježio 10 godina uspješnog rada i postojanja.

Generalni direktor hotela “Vučko” Miloš Pešić istakao je da je u proteklih 10 godina ostvareno više od 350.000 noćenja, što je impozantna brojka koja je najbolji pokazatelj značaja i uticaja koji ovaj hotel ima na turističku ponudu Jahorine.

“Svih ovih godina smo slušali naše goste i trudili se da stalno napredujemo i prilagođavamo se njihovim potrebama kako bi se osjećali što prijatnije i udobnije u našem hotelu”, rekao je Pešić.

Idejni tvorac hotela “Vučko” Milomir Prović rekao je da je priča počela 1984. godine u okviru priprema za Zimske olimpijske igre /ZOI/, kada je za potrebe visokih zvaničnika i važnijih gostiju na Jahorini izgrađen rezidencijalni objekat u stilu planinske kuće, a ime objekta potiče od Vučka, maskote ZOI `84.

Prović je rekao da je “Vučko”, nastavljajući tradiciju započetu 1984. godine, ponovo otvorio vrata gostima 8. februara 2008. godine, kao potpuno novi objekat koncipiran kao mali apart-hotel sa porodičnom atmosferom, a 2014. godine otvoren je i novi dio hotela.

“To je bila malo i preambiciozna ideja. Prvu fazu je uradila porodica Prović, a zahvaljujući partnerima nastavili smo sa drugom fazom, a sada gradimo i treću fazu koja podrazumjeva kongresnu salu sa 1.000 mjesta i olimpijski bazen”, istakao je Prović i dodao da će po završetku radova hotel imati više od 300 apartmana, a trenutno ima 200 zaposlenih.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je da je “Vučko” na simbol razvoja turizma na olimpijskoj planini, Istočnom Sarajevu, na Palama i cijeloj regiji.

“Porodica Prović je osnivač i idejni tvorac ovog projekta i danas prisustvujemo potvrdi jednog vizionarstva”, rekao je on i dodao da je nekoliko privatnih investitora prije 10 godina dalo signal Republici Srpskoj i lokalnim vlastima da vrijedi ulagati na Jahorinu.

Vuković je istakao da se razvija privatni sektor, a da država nastavlja da ulaže, dodajući je to dobar, ubrzan put razvoja turizma na prostoru grada Istočno Sarajevo.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da se hotel “Vučko” poistovjećuje sa Jahorinom i da je kvalitetnom uslugom odličan turistički promoter opštine Pale.

“Kvalitetnim ulaganjem u Jahorinu, počev od lokalne zajednice, Vlade, resornog ministarstva, predsjednika Republike Srpske postignuti su odlični rezultati i Jahorina je nastavila svoj život i postala turistička destinacija kako i zaslužuje”, naveo je Jugović i dodao da hoteli “Vučko” i “Termag” čine atraktivnu turističku ponudu na Jahorini.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.