Sve tajne WhatsAppa

Izvor: tportal.hr

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Tehnologija

Veliki brolj ljudi u svijetu ima WhatsApp aplikaciju na svom telefonu, ali je pitanje da li koriste njegov maksimalni potencijal?

Postanite nevidljivi na WhatsAppu

Ako ne želite da vas drugi korisnici WhatsAppa vide na Androidu (vaš status, fotografije ili informacije o korisničkom nalogu), idite na Menu > Settings > Account > Privacy, gdje ćete promijeniti postavke za vidljivost ličnih podataka.

Kada je riječ o WhatsAppu za iOS, procedura je još jednostavnija: u okviru sekcije Settings izaberite tab Privacy, gdje ćete moći da podesite vidljivost vaših podataka.

Naglasite poruke

Tekst u vašim tekstualnim porukama možete da naglasite podebljanim slovima, kurzivom ili crtom.

  • Za prebacivanje teksta u kurziv tekst pišite ovako: _tekst_
  • Za prebacivanje u podebljani font pišite: *tekst*
  • Ako planirate da provučete crtu kroz tekst, poruke pišite ovako: ~tekst~

Šaljite grupne poruke bez otvaranja grupe

Za aktivaciju ove funkcije idite na Chats > Menu > New broadcast. Pritisnite ‘+’ ili unesite imena primalaca i poruku će primiti svaka osoba koju ste naveli u adresi. Svako od njih dobiće poruku na uobičajeni način, što znači da njihove odgovore neće moći da čitaju druge osobe kojima ste poslali poruku.

Kako prepoznati da ste blokirani?

Postoji nekoliko znakova da neko ne želi da razgovara s vama:

  • Nećete vidjeti kada je osoba poslednji put bila online
  • Nećete vidjeti novu sliku avatara na profilu kontakta
  • Sve vaše poslate poruke su štiklirane samo jednom
  • Kada stvorite grupni chat, ne možete da dodate osobu (to znači da ste blokirani)

Sve navedeno, međutim, ne mora da znači da ste zaista blokirani jer postoji mogućnost da je vaš kontakt promijenio postavke za vidljivost svojeg profila ili obrisao aplikaciju.

Zaustavite automatsko preuzimanje multimedije

WhatsApp ima nezgodnu naviku da skladišti sve podatke koje dobijete tokom razgovora. Ova funckija ponekad toliko zasmeta, da korisnici moraju da je isključe. Da biste to uradili, odaberite na Androidu Settings > Data Usage i tamo podesite nužne parametre za preuzimanje podataka. Slično je i kod iOS-a: Settings > Data and Storage Usage > Media.

Prepoznajte lažne kontakte

Skoro svako može da koristi specijalnu aplikaciju za slanje SMS poruka za aktivaciju. Ako želite da provjerite da li je riječ o robotu, uvijek možete da nazovete korisnika putem WhatsAppa. Privremeni (‘besplatni’) virutalni brojevi skoro uvijek su neaktivni ili nisu vezani za mrežu.

Utišajte glasovne poruke

Sve što treba da uradite jeste da podignete telefon do uha i WhatsApp će zvuk prebaciti na mali zvučnik. Kako aplikacija to postiže? Pomoću žiroskopa koji, između ostalog, prepoznaje da li telefon držite uspravno ili vodoravno.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.