Ne stižu vam Viber poruke – evo dva rješenja!

Izvor: mondo.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Tehnologija

Ukoliko vam se Viber zvuk ne čuje prilikom dolaska poruke vrijeme je da uradite sljedeće. Otvorite Settings, pa uđite u meni Applications. Nađite Viber i uđite u podešavanja aplikacije. U opcijama tog menija potražite Notifications i naći ćete se u novom meniju, u okviru kog ćete označiti Allow Notifications, a isključiti Show Silently. Moguće je da će na vašem modelu biti i opcije Ringtone i Vibrate (Zvono i Vibracija), koje bi, takođe trebalo da budu uključene (ukoliko ne vidite Show Silently).

Nakon toga trebalo bi da dobijate Viber obavještenja uobičajeno.

S druge strane, ukoliko vam poruke ne stižu uopšte dok ne uđete fizički u Viber aplikaciju vrijeme je da promjenite podešavanje sistema.

Novije verzije operativnog Android sistema imaju opciju koja zbog štednje baterije gasi pozadinske procese pri zaključavanju ekrana ili nakon određenog vremena ili čak na Wi-Fi mreži, pa promjenite podešavanja tako da Viber ostane uvijek uključen na tim opcijama – mobilni podaci, Wi-Fi, kad je ekran zaključan ili telefon u stanju mirovanja.

Prvo, pokušajte da u samoj Viber aplikaciji aktivirate opciju da aplikacija uvijek radi na Wi-Fi mreži. Idite u Settings, pa u General, gdje ćete pronaći Wi-Fi – Sleep policy opciju. Uđite tu i otkačite prvi kružić tj. potvrdite opciju Always connected. Na taj način Viber se neće uspavljivati tokom mirovanja telefona na Wi-Fi mreži, bez obzira na to da li vam je uređaj zaključanog ekrana ili ne.

Drugo, pokušajte u sistemu telefona (putanja i podešavanja zavise od proizvođača do proizvođača), da u meniju Apps ili Notofications omogućite sva Viber obavještenja, kao i da omogućite rad aplikacije u pozadini tj. da joj rad bude dozvoljen uvijek. Ovo se na nekim telefonima nalazi možda i u okviru Battery menija, podmeni Launch apps i sličnim.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar