Vozači oprez: Mokri i klizavi kolovozi

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Republika Srpska

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija bez problema, a u Krajini i Hercegovini kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U većem dijelu Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mokrom i mjestimično klizavim kolovozima, a vozači se upozoravaju na mjestimično jake udare vjetra.

Zastoji ili kraće obustave saobraćaja mogu se očekivati na dionicama na kojima je zbog radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom signalizacijom.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta u naselju Gredice u distriktu Brčko od danas će se od 8.00 do 16.00 časova izvoditi deminerski radovi od fabrike “Pirometal” do šljunkare u blizini skretanja za mjesto Marići.

Za vrijeme deminiranja obustava saobraćaja trajaće po 30 minuta, a vozila će biti biti propuštana po 10 minuta. Deminiranje i izmjena režima saobraćaja trajaće do 30. novembra.

Saobraćaj je potpuno obustavljen kroz Bijeljinu u ulicama 27. marta i Srpske vojske, na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila isključivo se odvija obilaznicom.

Na magistralnom putu Ljubogošta-Pale kroz tunel Kalovita Brda saobraćaj je obustavljen zbog sanacionih radova, te se odvija obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača zbog aktiviranih klizišta saobraća se neizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena radovima na snazi ostaje zabrana saobraćaja teretnih vozila, koja se preusmjeravaju na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

S ciljem bezbjednog saobraćanja vozila na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

U toku su radovi na dionicama magistralnih puteva Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i Brčko distrikta/ i Brčko dva /granica Republike Srpske i Brčko distrikta/ – Gornja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Kroz Nevesinje je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja zbog rekonstrukcije vodovodne mreže i kolovoza na dijelu magistralnog puta Nevesenje jedan-Nevesinje dva.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak u mjestu Klakari Gornji, dolazi do povremene obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova.

Za vrijeme deminiranja obustava saobraćaja trajaće po 30 minuta, a vozila će biti biti propuštana po 15 minuta. Deminiranje i izmjena režima saobraćaja trajaće do 16. novembra.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak dolazi do povremene obustave saobraćaja od 8.00 do 18.00 ćasova.

Tokom deminiranja obustava saobraćaja trajaće po 30 minuta, a vozila će biti biti propuštana po 10 minuta. Deminiranje i izmjena režima saobraćaja trajaće do 22. decembra.

U Federaciji BiH u toku su radovi na magistralnom putu Drivuša i Konjic, kod mosta, kao i na regionalnim putevima Živinice-Međaš i Srebrenik-Donja

Zbog sanacije mosta na dionici regionalnog puta Ćatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri u mjestu Mehurići saobraćaj je obustavljen, a alternativni pravac je Kakanj-Tršće-Ponijeri.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.