Uskoro radovi na GP Bratunac na mostu “Bratoljub”

Izvor: Nezavisne

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: Arhiva

Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO) raspisala je tender za izgradnju graničnog prelaza Bratunac, procijenjene vrijednosti 12,3 miliona KM bez PDV-a.

Rok za dostavljanje ponuda na ovaj tender ističe 7. marta u 12 časova, a ponuđači da bi učestvovali u postupku javne nabavke moraju dostaviti i originalnu bezuslovnu bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude. Iznos tražene garancije za ponudu je 145.000.000 KM, dok je rok za izgradnju graničnog prelaza 350 dana od dana uvođenja u posao.

Između ostalog, ponuđači da bi učestvovali na ovom tenderu moraju dokazati da su u 2017. godini pozitivno poslovali kao i to da su u posljednje tri godine imali manimum prometa od 14 miliona KM za svaku godinu.

Takođe, ponuđači će morati dokazati da su u periodu od 1. januara 2016. godine do dana podnošenja ponude izvršili najmanje jedan ugovor o izvođenju radova koji su predmet ove javne nabavke, odnosno da su izvršili radove niskogradnje ili radove na rehabilitaciji puteva ili visokogradnje, čija je vrijednost minimalno pet miliona KM bez PDV-a. Pored toga, ponuđači moraju imati najmanje 100 zaposlenih ili angažnovanih radnika, da imaju postavljenu asfaltnu bazu kapaciteta minimialno 100 tona u svom vlasništvu ili na raspolaganju koja je od mjesta izvođenja radova udaljena maksimalno 70 kilometara, a isto tako i betonsku bazu koja ne smije biti udaljena više od 70 kilometara.

Podsjećanja radi, granični prelaz gradiće se poslije nekoliko godina zastoja na mostu “Bratoljub”, čiju izgradnju je finansirala Republika Srbija, a nalazi se na rijeci Drini na relaciji Bratunac – Ljubovija. Njegova izgradnja trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je oko 13 miliona evra.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.