Stručne ekipe na putu da procijene štetu u Nacionalnom parku

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 12 mjeseci u

Republika Srpska

Odmah po saznanju da se u Nacionalnom parku “Sutjeska” na Tjentištu pokrenulo klizište koje prijeti da ugrozi spomen-kosturnicu i spomenik Bitke na Sutjeski, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinastvo i ekologiju je poslalo stručnu ekipu u Nacionalni park da procijeni dosadašnju štetu i sagleda kompletnu situaciju na terenu, potvrđeno je Srni u ovom ministarstvu.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je Srni da je odmah alarmirala Republičku direkciju za obnovu i izgradnju i da je ekipa već na putu prema Tjentištu.

“Kad nas je direktor Nacionalnog parka Dejan Pavlović obavijestio da se pokrenulo klizište i da prijeti Dolini heroja, odmah sam alarmirala Republičku direkciju za obnovu i izgradnju, i direktor Slavko Vukalović i dva građevinska inženjera iz ove uprave su već na putu prema Tjentištu”, rekla je Golićeva.

Ona je rekla da je narodni poslanik Ilija Tamindžija, kao izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove “Hidroelektrana na Trebišnjici” /HET/, odmah ponudio pomoć i da će se geolog iz ovog preduzeća pridružiti stručnoj ekipi.

Golićeva je rekla da će i stručni tim Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske krenuti na Tjentište, te očekuje da će ubrzo imati potpunu sliku sa terena i procjenu štete koju je klizište napravilo, kao i preliminarni način sanacije.

“Kako me je obavijestio direktor Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Stevan Jovanović, on će, takođe, zajedno sa stručnim timom iz Instituta, odmah krenuti na Tjentište i očekujemo da ćemo ubrzo imati potpunu sliku sa terena i procjene štete koje je klizište napravilo, kao i preliminarni način sanacije”, rekla je Golićeva.

Ona je istakla da će Vlada Republike Srpske, kao i uvijek do sada u slučaju elementarnih nepogoda, pružiti punu podršku i pomoć Nacionalnom parku kako bi se zaštitila Spomen-kosturnica u kojoj su sahranjeni posmrtni ostaci 3.301 borca Bitke na Sutjesci i sam spomenik.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.