Republici Srpskoj u Kanu dodijeljena nagrada Fajnenšl Tajmsa

Izvor: rtrs.tv

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Republici Srpskoj danas je u Kanu uručena nagrada Fajnenšl Tajmsa (Financial Times) za jednu od 10 malih regija budućnosti za 2018/2019. godinu.

Ovom nagradom Srpska je svrstana u 10 malih regija budućnosti za 2018/2019. godinu za strategiju privlačen ja stranih ulaganja. Dodjelu nagrada organizovao je FDI magazin, koji izdaje Fajnenšl tajms.

Nagrada je uručena predstavniku Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Nemanji Kovačeviću.

Podaci su prikupljeni za 489 lokacije (gradova u regija) u pet kategorija: ekonomski potencijal, troškovna efikasnost, ljudski kapital, infrastruktura i poslovno okruženje. Pored toga, ocjenjivana je i šesta kategorija- strategija privlačenja stranih ulaganja. U ovoj kategoriji birane su najbolje lokacije za investiranje između 146 aplikacija.

Iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju saopšteno je da ova nagrada predstavlja značajnu promociju Republike Srpske na međunarodnoj mapi lokacija za investiranje i rezultat je kontinuiranih aktivnosti koje sprovodi Ministarstvo u saradnji sa ostalim ministarstvima i jedinicama lokalne samouprave.

Priznanja su u svojim kategorijama dobili i gradovi Bijeljina i Zvornik (za troškovnu efikasnost) i Prijedor (za troškovnu efikasnost i strategiju), koje su članice Saradničke mreže Ministarstva. Putem Saradničke mreže sprovodi se program postinvesticione podrške investitorima, koji ima za cilj otklanjanje prepreka u poslovanju i podsticanje postojećih investitora na reinvestiranje, navode iz Ministarstva.

Iz Ministarstva ističu da se pored ovog programa, sistemski sprovode i drugi programi privlačenja stranih investicija.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.