Nešić: Preporodiću istok Srpske!

Izvor: insajder.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 mjeseci u

Republika Srpska

Namjera mi je da konačno počne dinamičniji razvoj istoka RS, nastojaću da se novac sa nivoa BiH više ulaže u područje Podrinja, Romanije i Hercegovine! Obećavam da ću biti odgovoran predstavnik srpskog naroda koji će se boriti za izbornu jedinicu iz koje dolazim, ali i za RS ukupno. Iza mene će za četiri godine ostati rezultati moga rada na terenu – kaže u intervjuu za Novosti Nenad Nešić, nosilac liste DNS za Parlament BiH u izbornoj jedinici 3 I direktor “Puteva Srpske”, I dodaje:

– Preduzeće na čijem sam čelu, u ovom trenutku je pravi privredni zamajac Srpske!  Angažovana je domaća građevinska operativa, tako da s pravom možemo reći da “Putevi” vode Srpsku naprijed.  Radimo, gradimo širom Republike, a mislim da istok Srpske zaslužuje bolje putne komunikacije.

Prevoj Romanija jedan je od ključnih probema vozačima decenijama unazad, kako ga riješiti?

– Taj problem rješava izgradnja treće trake puta! Izrada ovog projekta je u toku. Obećavam da ću riješiti taj problem, koji, generacijama, nisu mogli riješiti ni političari  ni privrednici sa ovog kraja, od Milanka Renovice, Mirka Šarovića, Staše Košarca… Narod ove regije će me pamtiti kao nekog ko im je riješio ogroman problem.

Kakva je trenutno situacija sa radovima u tom području?

– Putevi će u ovoj godini izdvojiti 10 miliona KM za putnu infrastrukturu u sarajevsko-romanijskoj regiji. Izgradnja jedne kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu je u toku, I čim riješimo imovinsko-pravne odnose, počeće izgradnja I druge. Osim toga, u planu su I još dvije kružne raskrsnice, kod tržnog centra Tom I na Kuli. Takođe, ovih dana ćemo raspisati javni poziv za najboljeg izvođača za dionicu Triangla – Jasik na putu Istočno Novo Sarajevo – Jahorina – Pale, čija je vrijednost 3.5 miliona KM.

Šta će “Putevi” raditi što se tiče Podrinja?

Uskoro  ulazimo u izgradnju kružnog toka u Vlasenici, a u Zvorniku će se graditi dva kružna toka.Ide i rekonstrukcija puteva Zeleni Jadar – Bratunac – Skelani, zatim putnog pravca Šekovići – Milići, kao i Šekovići – Vlasenica.

Šta je sa povezivanjem hercegovačkih opština?

– “Putevi” nastavljaju sa izgradnjom istočne zaobilaznice oko Trebinja. Nedavno smo  pustili u saobraćaj rekonstruisani dio magistralnog puta M6.1 koji prolazi kroz Nevesinje, I ova opština će do kraja godine dobiti obnovljene glavne saobraćajnice, savremeni kružni tok, a biće izvršena i rekonstrukcija magistralnog puta Nevesinje-Mostar. Čim budu odblokirana sredstva od akciza, počeće rekonstrukcija magistralnog puta prema Mostaru, kao i rekonstrukcija puta Trebinje-Ljubinje-Stolac.

A put Foča – Tjentište? I to generacijama čeka na rješavanje?

– Ja imam plan kako da to riješim! Naša ideja je da se uradi put Brod na Drini – Šćepan polje. Ideja koju će JP Putevi zastupati je da se put sa Tjentišta spoji na taj dio, da se premosti mostom i da se na taj način poveže Tjentište s Fočom, odnosno Brod na Drini, čime bi izbjegli prevoj koji je geografski veoma težak I praktično neuslovan. Za taj put trebali bismo dobiti I dio sredstava od Vlade Srbije, kako je to obećao predsjednik Vučić.

Glavaš sigurno ulazi u NS RS!

Predsjednik ste i regionalnog odbora DNS za sarajevsko-romanijsku regiju.  Idu izbori, da li će DNS imati poslanika u NS RS iz Vaše regije?

– Na Romaniji je DNS partija u trendu,sve je jači, a ubijeđen sam da će naš kandidat, Aleksandar Glavaš, inače, potpredsjednik Mladih DNS I aktuelni predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo, biti poslanik u NS RS. On je jedan od najperspektivnijih mladih političara Srpske.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.