Aleksi je potrebna naša pomoć: Mladić po drugi put obolio od leukemije

Izvor: SrpskaInfo

Objavio:

trebevic.net

- prije 5 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: Facebook

Aleksa Saničanin (21) iz Prijedora je drugi put obolio od leukemije, a njegovoj porodici potrebna je pomoć kako bi ovog hrabrog mladića liječili u nekoj od klinika u inostranstvu.

Aleksi je bolest otkrivena u oktobru 2017. godine, a njegov otac Draško za Srpskainfo priča da je to bio šok za cijelu familiju.

– On je osam godina trenirao aikido i zahvaljujući treninzima otkrivena je bolest. Nakon treninga dobijao je blago povišenu temperaturu i bio je umoran. Čim bi se istuširao i večerao, temperatura bi nestajala. Uradili smo nalaze nakon drugog treninga, koji su nažalost pokazali da ima leukemiju – priča Draško.

Dodaje da je u vrijeme otkrivanja bolesti Aleksa bio student druge godine na Visokoj medicinskoj školi.

– Kod ljekara nije bio 10 godina, ni zbog prehlade. Uvijek je bio zdrav, ne pije, ne puši, dobrovoljni je davalac krvi, ali bolest se odjednom pojavila – kaže Draško.

Nakon toga uslijedila je borba sa leukemijom. Aleksi je matične ćelije donirao mlađi brat Ivan i bolest je poražena.

Međutim, nakon osam mjeseci, leukemija se vratila. Aleksa je opet na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu i ponovo je primao hemoterapije, koje su ovaj put bile jače.

– Hemoterapiju je dobro podnio, bolest je stavljena u stanje mirovanja, ali to ne traje dugo, sada treba brže reagovati, dok je bolest pod kontrolom kako bi počelo liječenje u klinici u inostranstvu – priča Aleksin otac.

Dodaje da su dobili nalaze ljekara sa VMA i sa njima će slati zahtjeve za liječenje u inostrane klinike.Aleksa bi narednih dana trebalo da prima terapije za poboljšanje krvne slike i nakon toga doći će kući u Prijedor.

U porodičnom domu čekaće odgovor klinika, uz nadu da će u roku od mjesec dana već biti smješten na liječenje u inostranstvu.

Aleksin brat Ivan spreman je da kao donor matičnih ćelija ponovo krene sa bratom u bitku.

– On prihvata moje matične ćelije i ići ću sa njim i dalje na liječenje kao donor. Sada kada god možemo ja i tata idemo kod njega u Beograd kako bi što više vremena provodili zajedno, tamo je i mama – priča Ivan.

Dodaje da sa Aleksom ima mnogo zajedničkih tema i da jedva čeka da se njegov brat vrati bezbrižnom životu.

– Nedostaje mi Aleksa jer je već godinu dana u bolnicama, i on i mama. Navikao sam da je tu, ali kada odem kod njega u posjetu mnogo se šalimo i smijemo. Veoma je pozitivan – ističe Ivan.

Draško i Ivan poručuju da je Aleksa veliki borac i optimista koji je predodređen da pobijedi leukemiju.

Aktivan humanitarni broj 1415

Tokom cijelog januara pozivom na broj 1415 humanisti mogu da doniraju novac za Aleksino liječenje.

Za istu namjenu otvoren je i žiro račun 567-363-59004899-17 Sberbank, i devizni račun: SWIFT: SABRBA2B IBAN: BA395673635415589730 Sberbank, sa naznakom Aleksa (Draško) Saničanin.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.