Agrokor ne ide u stečaj

Izvor: Agencije

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Region

U Zagrebu je održano ročište o nagodbi povjerilaca u Agrokoru, a nakon glasanja za nagodbu u Agrokoru bilo je 80,2 odsto svih potraživanja.

Ukupno 3.069 povjerilaca imalo je otvorena potraživanja s kojima su mogli glasati na ročištu, od čega je njih 2.785 imalo otvoreno potraživanje veće od 1.000 kuna. Ukupan iznos utvrđenih potraživanja na dan 29. jun 2018. je 42,64 milijarde kuna (5,9 milijardi evra).

Ročište je bilo zatvoreno za javnost, a vodila ga je sudac Trgovačkog suda Nevenka Siladi Rstić.

Prisutni predstavnici povjerilaca glasali su putem mobilne aplikacije koju su dobili danas prilikom registracije.

Za izglasavanje nagodbe bio je potreban glas vrijednosti dvije trećine potraživanja, odnosno povjerilaca koji ukupno od Agrokora potražuju 22,5 milijarde kuna.

S obzirom da je nagodba potvrđena, prema ranijim najavama, ruske državne banke Sberbank i VTB u novom Agrokoru imaće 46,7 odsto vlasničkog dijela, američki fondovi dobiće 25 odsto, domaće banke 15,3 odsto, ostale strane finansijske institucije 7,7 odsto, 4,7 odsto je u vlasništvu dobavljača, te preostalih 0,7 odsto je vlasništvo ostalih povjerilaca.

Povjerenik Vlade za Agrokor Fabris Peruško rekao je uoči ročišta da bi u slučaju nepostizanja nagodbe bili prisiljeni da pokrenu stečaj za svih 77 društava u sastavu koncerna.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.