Turnir u sjedećoj odbojci “Bosna i Hercegovina bez mina do 2025. godine”

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Ostali sportovi

Nevladina organizacija World Vision, u partnerstvu sa Organizacijom amputiraca “UDAS” Republike Srpske, najavljuje turnir u sjedećoj odbojci “Bosna i Hercegovina bez mina do 2025. godine”,  koji će biti održan u subotu, 9. decembra 2017. godine u sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra u Doboju.

Ceremonija svečanog otvaranja će početi u 10:00 časova, a zatvaranje turnira i podjela priznanja u 14:30 časova.

Turnir u sjedećoj odbojci je uvodna aktivnost projekta “Integrisana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u Bosni i Hercegovini” sa ciljem socio-ekonomskog osnaživanja i integracije žrtava mina i njihovih porodica u 11 minama ugroženih opština  u BiH. Projekat je finansiran od Evropske unije i sufinansiran od World Vision Austrija i partnerskih opština.

Turnir će ugostiti šest klubova sjedeće odbojke iz BiH sa preko 60 sportista sa invaliditetom. Kroz okupljanje i takmičenje preživjelih od mina, ratnih veterana i osoba sa invaliditetom, turnir ističe važnost sporta u rehabilitaciji i integraciji ovih kategorija, te promoviše njihove talente, kapacitete,  doprinos razvoju zajednice, pomirenju i izgradnji mira u BiH.

Turnir predstavlja nasljeđe “Memorijala princeze Diane”, turnira u sjedećoj odbojci koji se održavao u BiH 18 godina u znak sjećanja na princezu Dianu i njen doprinos zaštiti i promociji prava žrtava mina širom svijeta. Na 20. godišnjicu posjete princeze Diane žrtvama mina u Bosni i Hercegovini i usvajanju Konvencije o zabrani mina, turnir će prenijeti snažan poziv za akciju.

Učesnici turnira, žrtve mina iz minama ugroženih opština, će iskoristi ovu priliku da pozovu nadležne državne institucije da ispune preostale obaveze iz Konvencije o zabrani mina da bi se što je moguće prije, a najkasnije do 2025. godine postigao krajnji cilj – BiH bez mina.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.