Sokolac: Finale Malih olimpijskih igara okupilo 192 takmičara

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Ostali sportovi

Foto izvor: srna

U finalu Malih olimpijskih igara /MOI/ u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola iz šest regija Republike Srpske učestovala su 192 takmičara koja su postigla zapažene rezultate.

Za najbolju atletičarku među učenicima osnovnih škola proglašena je Almina Rašić iz Teslića, a za najboljeg atletičara među učenicima osnovnih škola Đorđe Žunić iz Prnjavora.

Najbolja atletičarka među srednjoškolcima bila je Anica Bartula sa Sokoca, a najbolji atletičar Nikola Brdar iz Prijedora.

Učenici su se takmičili u trkama na 100 metara, 800 metara, 1.000 metara, u skoku u dalj i bacanju kugle.

Najbolji u bacanju kugle među osnovcima bio je Mihajlo Malović sa Sokoca, u trci na 800 metara Luka Ivičić iz Banjaluke, na 100 metara Đorđe Žunić iz Prnjavora, a u skoku u dalj Mihajlo Memedović sa Sokoca.

U ženskoj konkurenciji među osnovcima najbolja na 800 metara bila je Ema Mijić iz Prijedora, na 100 metara Almina Rašić iz Teslića, u skoku u dalj Snežana Ćaćić iz Rogatice, a u bacanju kugle Milica Poznanović iz Zvornika.

U kategoriji srednjih škola najbolji u muškoj konkurenciji u skoku u dalj bio je Stefan Stanković iz Banjaluke, u trci na 1.000 metara Nikola Pejčić iz Petrovoa, u bacanju kugle Rade Zelenović iz Trebinja, a u trci na 100 metara Nikola Brdar iz Prijedora.

U ženskoj konkurenciji među srednjoškolcima najbolja u trci na 100 metara bila je Anica Bartula sa Sokoca, u bacanju kugle Sara Stanivuković iz Kozarske Dubice, u skoku u dalj Sara Lučić sa Sokoca, a u trci na 800 metara Katarina Lemez iz Istočnog Sarajeva.

Korodinator republičkog finala MOI u atletici Slavica Govedarica reka je Srni da je manifestacija prošla u najboljem redu, da je ispoštovana satnica i sve procedure u samom takmičenju.

Otvarajući ovo takmičenje i pozdravljajući domaćine i učesnike, u ime Ministarstva porodice, omladine i sporta i Atletskog saveza Republike Srpske, Goran Bošnjak je istakao da se svake godine nakon jednog ciklusa Malih olimpijskih igara, atletski klubovi u Srpskoj obogate novim članovima i njihova zainteresovanost za atletiku postaje velika.

On je naglasio da je to interesantan sport sa kvalitetnim rezultatima i ostanak mladih u ateltici zavisi od kvalitetnih uslova koje će im zajednica pružiti za rad.

“Jedan od dobrih primjera je upravo opština Sokolac i Atletski klub `Glasinac` koji stvarno mnogo radi na promociji atletike i ima odlične rezultate. Dakle, nije u pitanju ni veličina opštine ni broj stanovnika, samo uslovi za rad i rezultati dolaze”, ocijenio je Bošnjak, republički koordinator Malih olimpijskih igara za atletiku.

Zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Danko Vučetić naglasio je da opština Sokolac i grad Istočno Sarajevo iz budžeta izdvajaju značajna sredstva za razvoj sporta, što potvrđuju podaci da je Sarajevsko-romanijska regija prepoznatljiva po dobrim sportistima.

“Današnji skup mladih atletičara sa šest regija Republike Srpske je dokaz da je Sokolac grad sporta zahvaljujući atletskom duhu koji njeguje i rukovodstvo Osnovne škole”, rekao je Vučetić.

On je podsjetio da su ovdje iznikla mnoga atletska imena koja su osvajala međunarodna takmičenja i da je Atletski klub “Glasinac” u proteklih 18 godina bio u dva navrata učesnik B-grupa lige evropskih šampiona u atletici.

Direktor Osnovne škole “Sokolac” Divna Janković je izjavila da Sokolac ima odlične uslove za ovakva takmičenja, zahvaljujući stadionu sa tartan-stazom i Atletskim klubom koji je ponos gr

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.