Pale: Održano Prvenstvo BiH u kik boksu i Noć šampiona (FOTO)

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 5 mjeseci u

Ostali sportovi

U organizaciji KBS „Deveta četa“ sa Pala večeras je u Sportsko poslovnom centru „Peki“ održano Prvenstvo BiH u kik boksu koje je okupilo preko 260 takmičara iz BiH i Noć šampiona koja se po 4. put održava u Palama.

Eliminacione borbe održavale su se danas od 11:30 časova, dok su finalne borbe sa najboljim borcima iz BiH i osvajačima svjetskih medalja održavale sa početkom od 19:00 časova.

Predsjednik KBS „Deveta četa“ Miloš Golić istakao je da se Prvenstvo BiH u kik boksu po prvi put održava u Palama i to u dvije discipline.

„Takmičenje se održava u disciplinama kik lajt koja je meka disciplina i nema nokdauna i nokauta i one se rade na tatami borilištima- stunjačama. U toj disciplini su se takmičila djeca, stariji juniori i kadeti“, rekao je Golić i dodao da su borbe održane u ringu sa dozvoljenim loukikom, nokdaunom i klasičnim nokautom.

On je istakao da je učešće na današnjem takmičenju uzelo preko 260 boraca iz 48 klubova Bosne i Hercegovine, što je od osnivanja Kik boks saveza BiH najjače takmičenje do sada.

„Ja sam presrećan i prezdovoljan što se toliki broj sportista odazvao. Takođe, večeras je održana i 4. po redu Noć šampiona u Palama. Prve tri godine su održavani profesionalni mečeve kada sam ja radio Svjetski kup, a večeras po 1. put su rađeni i amaterski mečevi“, istakao je Golić.

On je istakao da održavanje ovog prvenstva u Palama ima veliki značaj, jer će veliki broj djece imati prliku da vidi kako izgleda kik boks, pa samim tim će početi i da trenira isti.

„Roditelji i mnogi ljudi u svijetu misle da je kik boks samo udarački sport sa jakim udarcima, ali današnje discipline kik lajta su im pokazale da nije tako, i da je to sport gdje možete da odaberete jake udarce ili lagane. Kik boks pruža zdrav sportski život, i mislim da će dosta omladine nakon ovog takmičenja da krene tim putem“, izjavio je Golić.

Golić se zahvalio opštini Pale i načelniku, kao i sponzorima koji su pomogli održavanje ovog prvenstva.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je opština Pale budžetski podržala ovo takmičenje i zahvalio se KBS „Deveta četa“ koja je organizator takmičenja.

„Ovo takmičenje je najmasovnije prvenstvo BiH u kik boksu i ovdje trebaju da se iznjedre učesnici za reprezentaciju BiH i nadam se da će ih najviše biti sa Pala iz kluba ‘Deveta četa’. Činjenica da večeras imamo ovoliki broj takmičara dovoljno govori koliko je ovo prvenstvo značajno i mi ćemo ga podržati i u budućnosti kad se to od nas bude očekivalo“, naglasio je Jugović.

Večerašnje takmičenje se održavalo u kategorijama djece do 13 godina, zatim kategorija starijih kadeta od 13 do 16 godina, juniora od 16 do 18 godina, i seniori preko 18 godina starosti, te kategorijama od 32 kilograma za djecu do super teške kategorije preko 100 kg za seniore.

U glavnoj borbi trebao je da nastupi Milioš Golić, ali zbog teže povrede sa Balkanskog prvenstva koje je održano prije 20 dana i na kojem je osvojio zlato, nije uzeo učešće, te ga je zamjenio Manojlo Đurić.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.