Obilježeno 25 godina od osnivanja Smučarskog saveza Republike Srpske

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Ostali sportovi

U okviru 18. redovne skupštine Smučarskog saveza Republike Srpske na Palama, danas je obilježeno 25 godina od osnivanja ovog Saveza, a uručena su i priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima i institucijama.

Predsjednik Smučarskog saveza RS Dragan Jeftović istakao je da je današnja redovna sjednica održana u svečanoj atmosferi, s obzirom na obilježavanje 25 godina postojanja saveza i uručivanja priznanja i priznanja sportistima i takmičarima koji su bili učesnici Zimskih olimpijskih igara „Soči 2014“.

„Naši olimpijci kojima smo danas uručili priznanja su Tanja Karišik, Mladen Plakalović, Žana Novaković i Marko Rudić, takođe uručili smo zahvalnice svima onima koji pomažu Smučarski savez u njegovom radu i koji pomažu naše takmičare da ostvaruju što bolje rezultate“, rekao je Jeftović.

On je rekao da bi za 25 godina postojanja Saveza posebno istakao uspjehe olimpijaca.

„S pravom se hvalimo da imamo najveće bodove olimpijaca i olimpijskih kandidata, ne samo u Republici Srpskoj nego i u cijeloj BiH. Mi smo granski sportski savez koji daje najveći broj olimpijaca u BiH i to je ono čime se mi najviše možemo pohvaliti u dvadesetpetogodišnjem radu“, naglasio je Jeftović i dodao da je Savez za 25 godina nailazio na razne prepreke.

„Svi znate da je situacija teška i u kakvim uslovima Savez radi kao i svi sportovi, ali mi smo uspjeli da i u takvoj situaciji budemo najuspješniji sportski savez u RS i BiH“, istakao je Jeftović.

Budući planovi Saveza vezani su posebno za buduće Zimske olimpijske igre u Koreji.

„Ovo je predolimpijska sezona i mi sve polažemo na to da pošaljemo što veći broj naših olimpijaca takmičara na Olimpijadu. Trenutno imamo dva osigurana mjesta u smučarskom trčanju i u muškoj i ženskoj konkurenciji.  Sigurni kandidat je Mladen Plakalović, a ženskoj konkurenciji imamo više kandidata. Nadamo se učešću 5 naših takmičara na Olimpijadi.“ kaže Jeftović.

On dodaje da se nada da će do kraja kvalifikacionog perioda 20. januara 2018. godine ostvariti još neke norme.

Olimpijac Smučarskog saveza RS i dobitnik današnjeg priznanja Marko Rudić istakao je da mu je ova nagrada jako značajna.

„Rezultati koje sam postigao su iziskivali mnogo rada i truda, a ova nagrada mi znači mnogo, jer tako vidiš da svi tvoji rezultati i ulaganja koja si imao nisu ostali neprimjećeni“, rekao je Rudić i dodao da takmičari imaju podršku Saveza koji stoji iza njih.

„Savez nam pomaže koliko je u mogućnosti, ulaganja su dosta mala, ali situacija je takva kakva jeste i to ne samo kod nas, već i u regionu. Mi to razumijemo, tako da nam ostaje ljubav prema sportu kojim se bavimo, što nam je i pomoglo da istrajemo sve ove godine“, rekao je Rudić.

On je rekao da bi od svojih postignutih rezultata posebno izdvojio nastupe na ZOI „Soči 2014“ i nastupe u Vankuveru.

„To je neki vrhunac moje karijere. Naravno, poslije toga je bilo još dosta pobjeda na međunarodnim FIS takmičenjima gdje sam ostvario u jednom trenutku najbolje bodove ikad  u disciplini slalom od kad postoji Alpski savez RS i BiH. Nakon toga su uslijedile neke manje povrede, ali sam se vraćao nazad“, naglasio je Rudić.

On je istakao da trenutno nastoji da po 3. put ostvari olimpijsku normu i ode na 3. olimpijske igre.

Na 18. redovnoj skupštini Smučarskog saveza RS razmatrani su i usvajani planovi i programi za narednu sezonu, kao i izvještaji iz prošle sezone.

 

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar