Danas u Sarajevu prvo kolo “Kviki dječije atletske lige”

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Ostali sportovi

U Sarajevu će danas biti održano prvo takmičenje u okviru “Kviki dječije atletske lige”, koja je jedinstven sportski projekat u regionu.

Cilj projekta je okupljanje djece da kroz prilagođene discipline otkriju svoje talente za sport, pruži im nove mogućnosti za koje do sada nisu imali priliku i provjere svoj pravilan razvoj u važnom periodu odrastanja.

Atletski reprezentativac Republike Srpske i BiH Gorana Cvijetić ove sezone vodi školu atletike za najmlađe u okviru “Kviki dječije atletske lige”, projekta Atletskog kluba “Novi Grad Sarajevo”.

Cvijetićeva je rekla Srni da je u školi atletike pri Atletskom klubu “Glasinac”, gdje je i trener za najmlađe, okupila 22 polaznika uzrasta od šest do 12 godina, sa kojima radi sa velikim zadovoljstvom.

“U okviru `Kviki dječije atletske lige`, planirano je šest takmičarskih kola, koja će biti održana u Sarajevu, prema već utvrđenom kalendaru”, kaže Cvijetićeva.

Ona je istakla da su djeca prema uzrastu podijeljena u četiri kategorije i nastupaće u različitim bojama – žutoj, zelenoj, crvenoj i bijeloj, da bi im takmičenje bilo zanimljivije.

“Sve dicipline su prilagođene njihovom uzrastu, tako da se umjesto koplja baca vorteks, umjesto kugle loptice, skokovi su sunožni, zatim idu skokovi u jamu iz zaleta, prepone su niže, distance za trčanje su kraće 50/60 metara i na kraju se boduju sve discipline i proglašava pobjednik”, navodi trener najmlađih sokolačkih atletičara.

Ona je navela da su većina prijavljenih članovi sokolačkog Atletskog kluba i da su već imali bar po jedan nastup na takmičenjima, a od onih koji to do sada nisu bili očekuje se da se prudruže “Glasincu”.

Cvijetićeva je naglasila da će djeca kroz ligaški sistem takmičenja imati priliku da se upoznaju o raznovrsnošću disciplina, prednostima ovog takmičenja i saznaju sve dobre strane atletike – “kraljice sportova”.

Prema njenom mišljenju, još jedna pozitivna strana ovog projekta je ta što će djeca kroz protokol biti testirana, analizirani njihovi rezultati i utvrđen potencijal svakog od učesnika u projektu.

Ona je izjavila da se kroz projekat, između ostalog, nudi mogućnost da se mjerenjima i testiranjem mogu otkriti eventualne antropološke, motoričke i funkcionalne anomalije, te da se blagovremeno može početi sa adekvatnim programima za njihovo otklanjanje ili ublažavanje.

Prema kalendaru “Kviki dječije atletske lige”, drugo kolo planirano je za 21. april, treće 6. maj, četvrto 26. maj, peto 2. jun, a finalno takmičenje Atletski miting “Novi Grad Sarajevo” za 10. jun.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.