Bez dileme: Svjetsko prvenstvo u ribolovu sledeće godine na rijeci Željeznici

Izvor: gradistocnosarajevo.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Ostali sportovi

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izrazio je danas zadovoljstvo što ima priliku da najavi da će Svjetsko prvenstvo u ribolovu biti održano u Istočnom Sarajevu.

„Zadovoljstvo mi je da, u ime Grada Istočno Sarajevo, najavim održavanje Svjetskog prvenstva u ribolovu na rijeci Željeznici. Grad Istočno Sarajevo je jedan od finansijera i institucija koja će pomoći u održavanju ovog Svjetskog prvenstva“, rekao je Vuković.

„To je za nas interesantno. Svjetsko prvenstvo u ribolovu, s obzirom na to da će učestvovati 20-ak reprezentacija, može doprinijeti promociji Istočnog Sarajeva, posebno opština Istočna Ilidža i Trnovo, kroz koje protiče rijeka Željeznica“, dodao je Vuković.

„Zahvalan sam Ribolovačkom savezu BiH, a drago mi je da postoji podrška i od entitetskih ribolovačkih saveza. U realizaciji ovog projekta pomoći će i opštine Istočna Ilidža i Trnovo, a posebnu zahvalnost dugujemo srpskom članu Predsjedništva BiH, g. Mladenu Ivaniću, koji je generalni pokrovitelj organizacije ovog prvenstva“, istakao je Vuković.

Predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza BiH Đorđe Klepić rekao je da su pripreme već počele, izvršene su pripreme i na samim stazama, a rijeka Željeznica je, zbog svoje širine i pristupačnosti, idealna za ovu novu sportsku disciplinu.

Klepić je istakao da Sportsko-ribolovni savez BiH već ima iskustva u organizaciji svjetskih takmičenja, te da ne sumnja da će ovo prvenstvo proteći u najboljem redu.

Prema njegovim riječima, u decembru bi trebalo da budu poznati svi detalji oko organizacije; gdje će biti održane ceremonije otvaranja i zatvaranja, te koji smještajni kapaciteti će biti stavljeni u funkciju.

Predsjednik Federalnog ribolovnog saveza i predsjednik Izvršnog komiteta prvenstva Zijad Sinanović izjavio je da je ovo nova disciplina u sportskom ribolovu, a riječ je o lovu riba grabljivica sa obale.

„Počeli smo sa malim zakašnjenjem, jer u početku nismo znali na kojoj stazi će biti održano prvenstvo, da li će se održati u Federaciji BiH ili Republici Srpskoj. To je sada riješeno i mislim da je rijeka Željeznica pravi izbor“, rekao je Sinanović.

Podršku organizaciji Svjetskog prvenstva u ribolovu pružili su, u ime opština, načelnik Trnova Dragomir Gagović i šef kabineta načelnika Istočne Ilidže Darko Berjan.

Svjetsko prvenstvo u ribolovu, u kategoriji SPIN (lov predatora sa obale), biće održano u Istočnom Sarajevu od 16. do 20. maja 2018. godine. Takmičenje će biti održano na rijeci Željeznici u mjestu Kijevo.

Domaćin prvenstva je Sportsko-ribolovni savez BiH, a suorganizator SRD Željeznica Istočno Sarajevo.

 

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.